• Nyheter
  • Nyckeln är nyckeln till ny kombiskurmaskin

Nyheter

Nyckeln är nyckeln till ny kombiskurmaskin

Nyckeln är nyckeln till ny kombiskurmaskin
Från Kärcher kommer en ny kombiskurmaskin med ett nyckelsystem som ska minska risken för felaktig användning.

        
 

Kombiskurmaskinen Kärcher B40W har ett nyckelsystem som ska optimera resultatet och minska risken för felaktigt användande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kombiskurmaskinen B 40 W är försedd med ett nytt skyddssystem för både användare, maskin och arbetsyta. Systemet kallas Kärcher Intelligent Key, KIK, och innehåller nycklar som enbart låser upp de funktioner som behövs.

Färg visar funktioner
För att enkelt hålla isär tillgången till de olika funktionerna finns nycklar med olika färg. En gul nyckel är till för användaren, en grå för arbetsledningen och en röd för serviceverkstaden.

Arbetsledaren kan göra grundläggande inställningar för skurtryck, vattenmängd, kemikaliedosering med mera. Sedan kan inställningarna enbart ändras av användaren om arbetsledaren har gett tillstånd till det. På så vis ska det vara närmast omöjligt att av misstag använda fel inställningar vid användning.

Inbyggd rengöring av smutsvattentanken
Skurmaskinen är, enligt leverantören, den enda som har inbyggd rengöring av smutsvattentanken. Via ett munstyckessystem kan smutsvattentanken sköljas ur efter rengöringsarbetet. Då kan en vattenslang anslutas via en snabbkoppling och tömningsslangen till smutsvattentanken öppnas.

För ljudkänsliga miljöer
Maskinen är utrustad med en ljuddämpare som gör att ljudnivån har reducerats till hälften. Därför ska maskinen vara lämplig för användning i ljudkänsliga miljöer, exempelvis sjukhus och hotell.

 

 

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.