• Nyheter
  • Nyckeln är nyckeln till ny kombiskurmaskin

Nyheter

Nyckeln är nyckeln till ny kombiskurmaskin

Nyckeln är nyckeln till ny kombiskurmaskin
Från Kärcher kommer en ny kombiskurmaskin med ett nyckelsystem som ska minska risken för felaktig användning.

        
 

Kombiskurmaskinen Kärcher B40W har ett nyckelsystem som ska optimera resultatet och minska risken för felaktigt användande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kombiskurmaskinen B 40 W är försedd med ett nytt skyddssystem för både användare, maskin och arbetsyta. Systemet kallas Kärcher Intelligent Key, KIK, och innehåller nycklar som enbart låser upp de funktioner som behövs.

Färg visar funktioner
För att enkelt hålla isär tillgången till de olika funktionerna finns nycklar med olika färg. En gul nyckel är till för användaren, en grå för arbetsledningen och en röd för serviceverkstaden.

Arbetsledaren kan göra grundläggande inställningar för skurtryck, vattenmängd, kemikaliedosering med mera. Sedan kan inställningarna enbart ändras av användaren om arbetsledaren har gett tillstånd till det. På så vis ska det vara närmast omöjligt att av misstag använda fel inställningar vid användning.

Inbyggd rengöring av smutsvattentanken
Skurmaskinen är, enligt leverantören, den enda som har inbyggd rengöring av smutsvattentanken. Via ett munstyckessystem kan smutsvattentanken sköljas ur efter rengöringsarbetet. Då kan en vattenslang anslutas via en snabbkoppling och tömningsslangen till smutsvattentanken öppnas.

För ljudkänsliga miljöer
Maskinen är utrustad med en ljuddämpare som gör att ljudnivån har reducerats till hälften. Därför ska maskinen vara lämplig för användning i ljudkänsliga miljöer, exempelvis sjukhus och hotell.

 

 

Nyheter

Krympande gör-det-självmarknad

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden. Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året.

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Betongfritt för väggar under mark

Betongfritt för väggar under mark

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.