Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Nybyggandet föll kraftigt 2009

INGEN BILD
Nybyggandet för 2009 ser ut att minska med cirka 20 procent jämfört med 2008, enligt rapport från Industrifakta.

Enligt Industrifaktas senaste konjunkturrapport Marknadstrender Bygg, uppgick de totala påbörjade nybyggnadsinvesteringarna inom husbyggnad till knappt 55 miljarder under kvartal 1-3 för 2009. Utfallet kan jämföras med samma period 2008 då nybyggandet var 71 miljarder. Detta pekar på att nybyggandet under 2009 kan komma att minska med cirka 20 procent.

Industrin mest drabbad

Särskilt kraftigt fall väntas för industrins nybyggnad. Industrifaktas prognos visar en minskning med 60 procent för 2009. Fallet för bostadsbyggandet uppskattas till drygt 30 procent.

Ombyggnad minskar mindre

Ombyggnadsinvesteringarna uppgick under kvartal 1-3 under 2009 till 20 miljarder kronor. Det är en minskning med 15 procent jämfört med samma period 2008.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.