Nyheter

Nya trycken från Habo

Habos beslagserie Copenhagen utökas för inner- och altandörrar samt fönster.
Nu utökar Habo sin serie Copenhagen med beslag till innerdörrar, altandörrar och fönster. Sedan tidigare finns trycken till ytterdörrar.

De nya handtagen i Copenhagenserien har samma utformning som det tidigare lanserade ytterdörrhandtaget men är mer smäckra i sin design. Handtagen till altandörrar och fönster motsvarar innerdörrarnas utseende och finns för både höger- och vänstermontage.
Enligt Habo är serien ett svar på önskemål om handtag för hela huset i en enhetlig serie.

Handtagsserien finns i borstat eller blankt krom, matt nickel och matt mässing.

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.