• Nyheter
  • Nya slipduksrullar för handslipning

Nyheter

Nya slipduksrullar för handslipning

Nya slipduksrullar för handslipning
Flexovit lanserar ett nytt sortiment slipduksark och -rullar för handslipning. De nya produkterna, som kallas K20När försedda med slipmedel av aluminiumoxid. Det ger en fin yta med snabbt resultat.

Flexovit K20N ark och rullar är avsedda för handslipning. De passar för träbearbetning samt efterbehandling av olika material. Kunden får bättre kontroll och kan slipa områden som maskiner inte kommer åt. 

Slipdukarna är exempelvis avsedda för rostborttagning, lättare gradning och ytkonditionering, samt finslipning. Det finns ark för allt från grov slipning med hög avverkning till fin slipning, allt beroende på kornstorlek. Arken och rullarna kan enkelt rivas till önskad storlek för slipning av profilerade detaljer eller slipning i svåråtkomliga utrymmen.

Arken finns i dimensionen 230 x 280 mm och rullarna finns i bredderna 38 och 50 mm, med 25 m längd. Båda erbjuds i kornstorlekar 40 – 220.

Skriven av Malena Beijer

Flexovit K20N sortiment
Flexovit K20N sortiment

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.