Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Nya slipduksrullar för handslipning

Nyheter

Nya slipduksrullar för handslipning

Nya slipduksrullar för handslipning
Flexovit lanserar ett nytt sortiment slipduksark och -rullar för handslipning. De nya produkterna, som kallas K20När försedda med slipmedel av aluminiumoxid. Det ger en fin yta med snabbt resultat.

Flexovit K20N ark och rullar är avsedda för handslipning. De passar för träbearbetning samt efterbehandling av olika material. Kunden får bättre kontroll och kan slipa områden som maskiner inte kommer åt. 

Slipdukarna är exempelvis avsedda för rostborttagning, lättare gradning och ytkonditionering, samt finslipning. Det finns ark för allt från grov slipning med hög avverkning till fin slipning, allt beroende på kornstorlek. Arken och rullarna kan enkelt rivas till önskad storlek för slipning av profilerade detaljer eller slipning i svåråtkomliga utrymmen.

Arken finns i dimensionen 230 x 280 mm och rullarna finns i bredderna 38 och 50 mm, med 25 m längd. Båda erbjuds i kornstorlekar 40 – 220.

Skriven av Malena Beijer

Flexovit K20N sortiment
Flexovit K20N sortiment

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.