Nyheter

Nya släggor absorberar stötar

FATMAX slägga
FATMAX släggor – alla med antivibrationsteknik som isolerar vibrationerna till släggans huvud.

De nya släggorna har skapats med ett nytt kulformat huvud som har en unik avrundning. Profilen fördubblar slagkraften jämfört med traditionella släggor samtidigt som ansträngningen minskar och demoleringsprestandan ökar.

För att maximera slagkraften har släggan expoxibelagda kanaler i huvudet och ett optimalt utformat skaft med kontrollerat grepp. Det avancerade, partikelfyllda glasfiberhandtaget är utformat för att absorbera stötar och vibrationer vid nedslaget. En slagtålig och slitstark beläggning av polypropylen ger släggan en hållbar yta.

Släggorna är uppbyggda av en tvådelad stålkärna för att isolera vibrationerna till släggans huvud. Stålkärnan är omsluten av flera lager dämpande material och en stötabsorberande ANTIVIBE-krage mellan huvudet och skaftet isolerar ytterligare vibrationer till huvudet. Förbindelsen mellan huvud och skaft hos släggan använder en speciell gummibaserad förening som aktivt absorberar chockvågor.

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.