Nyheter

Nya släggor absorberar stötar

FATMAX slägga
FATMAX släggor – alla med antivibrationsteknik som isolerar vibrationerna till släggans huvud.

De nya släggorna har skapats med ett nytt kulformat huvud som har en unik avrundning. Profilen fördubblar slagkraften jämfört med traditionella släggor samtidigt som ansträngningen minskar och demoleringsprestandan ökar.

För att maximera slagkraften har släggan expoxibelagda kanaler i huvudet och ett optimalt utformat skaft med kontrollerat grepp. Det avancerade, partikelfyllda glasfiberhandtaget är utformat för att absorbera stötar och vibrationer vid nedslaget. En slagtålig och slitstark beläggning av polypropylen ger släggan en hållbar yta.

Släggorna är uppbyggda av en tvådelad stålkärna för att isolera vibrationerna till släggans huvud. Stålkärnan är omsluten av flera lager dämpande material och en stötabsorberande ANTIVIBE-krage mellan huvudet och skaftet isolerar ytterligare vibrationer till huvudet. Förbindelsen mellan huvud och skaft hos släggan använder en speciell gummibaserad förening som aktivt absorberar chockvågor.

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.