Nyheter

Nya rörelsedetektorer

Nya rörelsedetektorer
2012-12-07
ELKO lanserar tre rörelsedetektorer för såväl inomhus- som utomhusbruk

 
 Utomhusdetektor 120 grader
      
 Utomhusdetektor 360 grader
 

 

 

 

 

 

 

 

  Inomhusdetektor 360 grader

De nya rörelsedetektorerna lämpar sig för såväl kommersiellt bruk som vid privata installationer.

Samtliga av ELKOs rörelsedetektorer nyttjar PIR-tekniken(passiv infraröd teknik) som bygger på att värmekällor som rör sig inom övervakningsområdet detekteras.
Nyttjandet av rörelsedetektorer ger en ökad komfort och kan bidra med sänkt elförbrukning.

Utomhus
Rörelsedetektorerna för utomhusbruk lämpar sig för exempelvis styrning av utomhusbelysning i bostäder eller kommersiella fastigheter.
 De finns i två utföranden, en med 120° bevakningsområde och en med 360° bevakningsområde där båda kan bevaka en yta på upp till 12 meter vid 2,5 meters monteringshöjd. Båda kan monteras i tak eller vägg och har medföljande fästen för montage i inner- eller ytterhörn.

Inomhus
Rörelsedetektorn för inomhusbruk är utformad för takmontage och har 360° bevakningsområde och kan bevaka en yta upp till 9,2 meter i diameter vid en monteringshöjd om 3 meter.

Justeringsmöjligheter

Samtliga rörelsedetektorer har justeringsmöjligheter för ljuskänslighet och gångtid och för utomhusversionen med 360° bevakningsområde även inställning av bevakningsområde.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.