Nyheter

Nya rörelsedetektorer

Nya rörelsedetektorer
2012-12-07
ELKO lanserar tre rörelsedetektorer för såväl inomhus- som utomhusbruk

 
 Utomhusdetektor 120 grader
      
 Utomhusdetektor 360 grader
 

 

 

 

 

 

 

 

  Inomhusdetektor 360 grader

De nya rörelsedetektorerna lämpar sig för såväl kommersiellt bruk som vid privata installationer.

Samtliga av ELKOs rörelsedetektorer nyttjar PIR-tekniken(passiv infraröd teknik) som bygger på att värmekällor som rör sig inom övervakningsområdet detekteras.
Nyttjandet av rörelsedetektorer ger en ökad komfort och kan bidra med sänkt elförbrukning.

Utomhus
Rörelsedetektorerna för utomhusbruk lämpar sig för exempelvis styrning av utomhusbelysning i bostäder eller kommersiella fastigheter.
 De finns i två utföranden, en med 120° bevakningsområde och en med 360° bevakningsområde där båda kan bevaka en yta på upp till 12 meter vid 2,5 meters monteringshöjd. Båda kan monteras i tak eller vägg och har medföljande fästen för montage i inner- eller ytterhörn.

Inomhus
Rörelsedetektorn för inomhusbruk är utformad för takmontage och har 360° bevakningsområde och kan bevaka en yta upp till 9,2 meter i diameter vid en monteringshöjd om 3 meter.

Justeringsmöjligheter

Samtliga rörelsedetektorer har justeringsmöjligheter för ljuskänslighet och gångtid och för utomhusversionen med 360° bevakningsområde även inställning av bevakningsområde.

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!