Nyheter

Nya produkter för porttelefoni

Nya produkter för porttelefoni
2008-08-21
Malux Sweden AB breddar sitt sortiment av produkter för säker inpassering, med portregister och svarsapparater för porttelefoni.

     
 

Från Malux kommer svarsapparaten Mitho som har 4,3 tums pekskärm.

 

De nya portregistren är moduluppbyggda och flera av dem är så robusta att de uppges vara vandalsäkra. Samtliga modeller av portregistren kan också väljas med färgkamera. I serien Targha finns även ett digitalt siffersystem, vilket gör att upp till 100 hyresgäster kan betjänas av ett portregister bestående av endast två moduler med måtten 18 gånger 20 centimeter.


Svarsapparater med pekskärm

Svarsapparaterna är utformade för att vara moderna och användarvänliga. De har flera valmöjligheter mellan högtalarvarianter, svarslur, färgmonitor och pekskärmar. Exempelvis kan svarsapparaten Mitho, som har 4,3 tums pekskärm, levereras i en modell där man även kan styra flera funktioner i så kallade smarta hem. Bland annat kan man på distans reglera temperatur och belysning.
– En annan bra nyhet med svarsapparaten Mitho är att den kan spela in meddelanden om ingen är hemma, säger Stina Olsson på Malux AB.

Passagesystem kompletterar
Passagesystemen AX50, AX100 och AX200 (se MaterialForum 2008-05-15) kompletterar portregistren och svarsapparaterna.

De nya produkterna presenteras på Stockholmsmässan Skydd från 30 september till 3 oktober.

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.