Nyheter

Nya produkter för porttelefoni

Nya produkter för porttelefoni
2008-08-21
Malux Sweden AB breddar sitt sortiment av produkter för säker inpassering, med portregister och svarsapparater för porttelefoni.

     
 

Från Malux kommer svarsapparaten Mitho som har 4,3 tums pekskärm.

 

De nya portregistren är moduluppbyggda och flera av dem är så robusta att de uppges vara vandalsäkra. Samtliga modeller av portregistren kan också väljas med färgkamera. I serien Targha finns även ett digitalt siffersystem, vilket gör att upp till 100 hyresgäster kan betjänas av ett portregister bestående av endast två moduler med måtten 18 gånger 20 centimeter.


Svarsapparater med pekskärm

Svarsapparaterna är utformade för att vara moderna och användarvänliga. De har flera valmöjligheter mellan högtalarvarianter, svarslur, färgmonitor och pekskärmar. Exempelvis kan svarsapparaten Mitho, som har 4,3 tums pekskärm, levereras i en modell där man även kan styra flera funktioner i så kallade smarta hem. Bland annat kan man på distans reglera temperatur och belysning.
– En annan bra nyhet med svarsapparaten Mitho är att den kan spela in meddelanden om ingen är hemma, säger Stina Olsson på Malux AB.

Passagesystem kompletterar
Passagesystemen AX50, AX100 och AX200 (se MaterialForum 2008-05-15) kompletterar portregistren och svarsapparaterna.

De nya produkterna presenteras på Stockholmsmässan Skydd från 30 september till 3 oktober.

 

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.