Nyheter

Nya produkter för infartskontroll

Hörmann infartskontroll
Hörmann Svenska AB utökar sortimentet med produkter för infartskontroll.

Hörmann Svenska AB är det svenska bolaget till det tyska Hörmann KG. På den svenska marknaden säljer man industri- och garageportar samt lastbryggor och dockningshus. De nya produkterna för infartskontroll är en logisk utveckling av produktsortimentet då det är produkter i nära anknytning till befintligt sortiment. De nya produkterna består av pollare, vägbommar, genomfartsspärrar och däckförstörare. Dessa har blivit en del av Hörmanns sortiment genom förvärv av det italienska företaget Pilomat.

Infartskontrollsystemet består av två produktlinjer som kallas för Security line respektive High Security line. Den senare produktlinjen är avsedd för områden med höga säkerhetskrav som flygplatser, regeringsbyggnader etc. Där ingår bommar, genomfartsspärrar, däckförstörare och förstärkta pollare. produkterna är certifierade. Däckförstörare gör det möjligt att fara i en riktning, men förstör däcken vid färd i motsatt riktning.

Pollare finns i ett antal alternativ; automatiska, halvautomatiska, fasta, samt borttagbara. De automatiska pollarna kan sänkas och lyftas hydrauliskt eller elektro-mekaniskt. fasta pollare kan skydda ett område, medan de automatiska används vid infarten. Till dessa finns manövertillbehör som t.ex. monterings-stolpar, fjärrkontroller, kodlås, fingerläsare m m och kan kombineras med en fjärrteknik kallad BiSecur och som använder ett mycket säkert krypteringssystem.

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.
.
.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.