Nyheter

Nya produkter för infartskontroll

Hörmann infartskontroll
Hörmann Svenska AB utökar sortimentet med produkter för infartskontroll.

Hörmann Svenska AB är det svenska bolaget till det tyska Hörmann KG. På den svenska marknaden säljer man industri- och garageportar samt lastbryggor och dockningshus. De nya produkterna för infartskontroll är en logisk utveckling av produktsortimentet då det är produkter i nära anknytning till befintligt sortiment. De nya produkterna består av pollare, vägbommar, genomfartsspärrar och däckförstörare. Dessa har blivit en del av Hörmanns sortiment genom förvärv av det italienska företaget Pilomat.

Infartskontrollsystemet består av två produktlinjer som kallas för Security line respektive High Security line. Den senare produktlinjen är avsedd för områden med höga säkerhetskrav som flygplatser, regeringsbyggnader etc. Där ingår bommar, genomfartsspärrar, däckförstörare och förstärkta pollare. produkterna är certifierade. Däckförstörare gör det möjligt att fara i en riktning, men förstör däcken vid färd i motsatt riktning.

Pollare finns i ett antal alternativ; automatiska, halvautomatiska, fasta, samt borttagbara. De automatiska pollarna kan sänkas och lyftas hydrauliskt eller elektro-mekaniskt. fasta pollare kan skydda ett område, medan de automatiska används vid infarten. Till dessa finns manövertillbehör som t.ex. monterings-stolpar, fjärrkontroller, kodlås, fingerläsare m m och kan kombineras med en fjärrteknik kallad BiSecur och som använder ett mycket säkert krypteringssystem.

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.
.
.

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.