Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Nya produkter för infartskontroll

Hörmann infartskontroll
Hörmann Svenska AB utökar sortimentet med produkter för infartskontroll.

Hörmann Svenska AB är det svenska bolaget till det tyska Hörmann KG. På den svenska marknaden säljer man industri- och garageportar samt lastbryggor och dockningshus. De nya produkterna för infartskontroll är en logisk utveckling av produktsortimentet då det är produkter i nära anknytning till befintligt sortiment. De nya produkterna består av pollare, vägbommar, genomfartsspärrar och däckförstörare. Dessa har blivit en del av Hörmanns sortiment genom förvärv av det italienska företaget Pilomat.

Infartskontrollsystemet består av två produktlinjer som kallas för Security line respektive High Security line. Den senare produktlinjen är avsedd för områden med höga säkerhetskrav som flygplatser, regeringsbyggnader etc. Där ingår bommar, genomfartsspärrar, däckförstörare och förstärkta pollare. produkterna är certifierade. Däckförstörare gör det möjligt att fara i en riktning, men förstör däcken vid färd i motsatt riktning.

Pollare finns i ett antal alternativ; automatiska, halvautomatiska, fasta, samt borttagbara. De automatiska pollarna kan sänkas och lyftas hydrauliskt eller elektro-mekaniskt. fasta pollare kan skydda ett område, medan de automatiska används vid infarten. Till dessa finns manövertillbehör som t.ex. monterings-stolpar, fjärrkontroller, kodlås, fingerläsare m m och kan kombineras med en fjärrteknik kallad BiSecur och som använder ett mycket säkert krypteringssystem.

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.
.
.

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.