Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Nya produkter för infartskontroll

Hörmann infartskontroll
Hörmann Svenska AB utökar sortimentet med produkter för infartskontroll.

Hörmann Svenska AB är det svenska bolaget till det tyska Hörmann KG. På den svenska marknaden säljer man industri- och garageportar samt lastbryggor och dockningshus. De nya produkterna för infartskontroll är en logisk utveckling av produktsortimentet då det är produkter i nära anknytning till befintligt sortiment. De nya produkterna består av pollare, vägbommar, genomfartsspärrar och däckförstörare. Dessa har blivit en del av Hörmanns sortiment genom förvärv av det italienska företaget Pilomat.

Infartskontrollsystemet består av två produktlinjer som kallas för Security line respektive High Security line. Den senare produktlinjen är avsedd för områden med höga säkerhetskrav som flygplatser, regeringsbyggnader etc. Där ingår bommar, genomfartsspärrar, däckförstörare och förstärkta pollare. produkterna är certifierade. Däckförstörare gör det möjligt att fara i en riktning, men förstör däcken vid färd i motsatt riktning.

Pollare finns i ett antal alternativ; automatiska, halvautomatiska, fasta, samt borttagbara. De automatiska pollarna kan sänkas och lyftas hydrauliskt eller elektro-mekaniskt. fasta pollare kan skydda ett område, medan de automatiska används vid infarten. Till dessa finns manövertillbehör som t.ex. monterings-stolpar, fjärrkontroller, kodlås, fingerläsare m m och kan kombineras med en fjärrteknik kallad BiSecur och som använder ett mycket säkert krypteringssystem.

Skriven av Harald Holm

.
.
.
.
.
.

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.