Nyheter

Nya nätmattor för brandisolering

Nya nätmattor för brandisolering
Isover lanserar Ultimate Protect som är en ny serie nätmattor och skivor av glasull med låg vikt och goda brandegenskaper.

 
 

Isovers nya nätmatta av glasull, Ultimate Protect, kan användas för brandisolering av ventilationskanaler.

 

 

 

Enligt Isover kan den nya produkten ersätta stenullsprodukter för brandisolering av ventilationskanaler. Kanalerna löper genom byggnadsdelar, rum, väggar och brandmotståndet är därför extra viktigt. Isoleringen ska stoppa brandspridning mellan brandceller och förhindra värmeförluster och ljudspridning.


Klarar höga temperaturer

Isolermaterialet har en högsta användningstemperatur på 700 grader och har även bra värme- och ljudisolerande egenskaper. Produkterna klassificeras i Euroklass A1 och klarar brandklasserna EI15 – EI120.

Låg vikt förbättrar arbetsmiljön
Isover uppger även att Ultimate Protect är den lättaste nätmattan på marknaden. Något som gör arbetet enklare för installatörer, särskilt vid arbeten över huvudhöjd.

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.