Nyheter

Nya nätmattor för brandisolering

Nya nätmattor för brandisolering
Isover lanserar Ultimate Protect som är en ny serie nätmattor och skivor av glasull med låg vikt och goda brandegenskaper.

 
 

Isovers nya nätmatta av glasull, Ultimate Protect, kan användas för brandisolering av ventilationskanaler.

 

 

 

Enligt Isover kan den nya produkten ersätta stenullsprodukter för brandisolering av ventilationskanaler. Kanalerna löper genom byggnadsdelar, rum, väggar och brandmotståndet är därför extra viktigt. Isoleringen ska stoppa brandspridning mellan brandceller och förhindra värmeförluster och ljudspridning.


Klarar höga temperaturer

Isolermaterialet har en högsta användningstemperatur på 700 grader och har även bra värme- och ljudisolerande egenskaper. Produkterna klassificeras i Euroklass A1 och klarar brandklasserna EI15 – EI120.

Låg vikt förbättrar arbetsmiljön
Isover uppger även att Ultimate Protect är den lättaste nätmattan på marknaden. Något som gör arbetet enklare för installatörer, särskilt vid arbeten över huvudhöjd.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.