Nyheter

Nya nätmattor för brandisolering

Nya nätmattor för brandisolering
2008-03-12
Isover lanserar Ultimate Protect som är en ny serie nätmattor och skivor av glasull med låg vikt och goda brandegenskaper.

 
 

Isovers nya nätmatta av glasull, Ultimate Protect, kan användas för brandisolering av ventilationskanaler.

 

 

 

Enligt Isover kan den nya produkten ersätta stenullsprodukter för brandisolering av ventilationskanaler. Kanalerna löper genom byggnadsdelar, rum, väggar och brandmotståndet är därför extra viktigt. Isoleringen ska stoppa brandspridning mellan brandceller och förhindra värmeförluster och ljudspridning.


Klarar höga temperaturer

Isolermaterialet har en högsta användningstemperatur på 700 grader och har även bra värme- och ljudisolerande egenskaper. Produkterna klassificeras i Euroklass A1 och klarar brandklasserna EI15 – EI120.

Låg vikt förbättrar arbetsmiljön
Isover uppger även att Ultimate Protect är den lättaste nätmattan på marknaden. Något som gör arbetet enklare för installatörer, särskilt vid arbeten över huvudhöjd.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.