• Nyheter
  • Nya möjligheter med vakuumisolering

Nyheter

Nya möjligheter med vakuumisolering

Nya möjligheter med vakuumisolering
Isover lanserar en vakuumisolering som är utvecklad för att ge maximal isolering på ett minimalt utrymme.

        
 

Isovers nya vakuumisolering ska ge stor isolerförmåga i förhållande till tjockleken.

 

 

 

 

 

 

 

Isover Vacu Pad 007 är ett bra alternativ vid energieffektivt nybyggande och renovering, hävdar leverantören. Tack vare produktens isolerprestanda ska det vara möjligt att isolera utan att behöva minska på boytan. Bevarande av äldre kulturmärkta byggnader där utrymmet kan vara minimalt, ges som ett exempel på användningsområde.

Tunn vakuumisolering
Isoleringen är utvecklad med vakuumteknik. Det innebär att produkten har en kärna av kvarts som är i vakuum med flera lager aluminium. Runt isolerkärnan sitter en försegling med tätningsband.

Som ett hårt och skyddande lager finns en tre millimeter tjock MDF-skiva på båda sidor. Totalt ger det en isoleringsskiva med totaltjockleken 31 millimeter.

Två standardskivor
I isolerplattans mitt är värmekonduktiviteten 0,007 W/mK. Isoleringen levereras i de två standarddimensionerna 500 x 450 och 1000 x 450 millimeter. Vilket sk ge ett värmemotstånd på 3,20 m² K/W respektive 3,40 m² K/W.

 

 

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.