• Nyheter
  • Nya möjligheter med vakuumisolering

Nyheter

Nya möjligheter med vakuumisolering

Nya möjligheter med vakuumisolering
2012-03-21
Isover lanserar en vakuumisolering som är utvecklad för att ge maximal isolering på ett minimalt utrymme.

        
 

Isovers nya vakuumisolering ska ge stor isolerförmåga i förhållande till tjockleken.

 

 

 

 

 

 

 

Isover Vacu Pad 007 är ett bra alternativ vid energieffektivt nybyggande och renovering, hävdar leverantören. Tack vare produktens isolerprestanda ska det vara möjligt att isolera utan att behöva minska på boytan. Bevarande av äldre kulturmärkta byggnader där utrymmet kan vara minimalt, ges som ett exempel på användningsområde.

Tunn vakuumisolering
Isoleringen är utvecklad med vakuumteknik. Det innebär att produkten har en kärna av kvarts som är i vakuum med flera lager aluminium. Runt isolerkärnan sitter en försegling med tätningsband.

Som ett hårt och skyddande lager finns en tre millimeter tjock MDF-skiva på båda sidor. Totalt ger det en isoleringsskiva med totaltjockleken 31 millimeter.

Två standardskivor
I isolerplattans mitt är värmekonduktiviteten 0,007 W/mK. Isoleringen levereras i de två standarddimensionerna 500 x 450 och 1000 x 450 millimeter. Vilket sk ge ett värmemotstånd på 3,20 m² K/W respektive 3,40 m² K/W.

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.