Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Nya möjligheter med vakuumisolering

Nyheter

Nya möjligheter med vakuumisolering

Nya möjligheter med vakuumisolering
Isover lanserar en vakuumisolering som är utvecklad för att ge maximal isolering på ett minimalt utrymme.

        
 

Isovers nya vakuumisolering ska ge stor isolerförmåga i förhållande till tjockleken.

 

 

 

 

 

 

 

Isover Vacu Pad 007 är ett bra alternativ vid energieffektivt nybyggande och renovering, hävdar leverantören. Tack vare produktens isolerprestanda ska det vara möjligt att isolera utan att behöva minska på boytan. Bevarande av äldre kulturmärkta byggnader där utrymmet kan vara minimalt, ges som ett exempel på användningsområde.

Tunn vakuumisolering
Isoleringen är utvecklad med vakuumteknik. Det innebär att produkten har en kärna av kvarts som är i vakuum med flera lager aluminium. Runt isolerkärnan sitter en försegling med tätningsband.

Som ett hårt och skyddande lager finns en tre millimeter tjock MDF-skiva på båda sidor. Totalt ger det en isoleringsskiva med totaltjockleken 31 millimeter.

Två standardskivor
I isolerplattans mitt är värmekonduktiviteten 0,007 W/mK. Isoleringen levereras i de två standarddimensionerna 500 x 450 och 1000 x 450 millimeter. Vilket sk ge ett värmemotstånd på 3,20 m² K/W respektive 3,40 m² K/W.

 

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.