• Nyheter
  • Nya LED - glödlampsersättare med dimringsmöjligheter

Nyheter

Nya LED - glödlampsersättare med dimringsmöjligheter

Nya LED - glödlampsersättare med dimringsmöjligheter
Philips lanserar en ny LED - glödlampsersättare med möjligheter för dimring.

 
 Philips LED belysning med dimringsfunktion ger samma möjlighet som tidigare endast gavs med spotlight.
  

DimTone har tidigare enbart funnits som spotlight men med nya DimTone E27 finns samma möjligheter som med DimTone spotlight GU10.


Philips Master LED bulb DimTone E27 ger extra varmt ljus och behaglig ljusmiljö vid låg ljusstyrka och passar för offentliga miljöer såsom hotell, restauranger, barer, toaletter och foajéer, där det ställs höga krav på ljuskomforten.

 

DimTone-funktionen gör att ljuset övergår från vanligt varmvitt till extra varmvitt ljus vid lägsta ljusstyrkan och full ljusreglering. Ljusregleringen innebär dessutom större effektivitet och energibesparingar.

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.