Nyheter

Nya färger på Formex

New Materialism
Formex, Nordens största fackmässa inom inredning, design m m gick av stapeln 15-18 januari på Stockholmsmässan där Byggkatalogen var på plats för att spana in materialtrender och nyheter inom branschen. På mässan presenterades, bland många andra nya material, kulörer och inredningsprodukter, Beckers nya färgkarta för 2019, Livet. I färg.

Formex anordnas två gånger per år och samlar runt 800 utställande företag, nationella och internationella inköpare, agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och media från hela inrednings- och presentbranschen.

På Formex visades trender inom material, kulörer och nya inredningsprodukter. Precis som i samhället i övrigt är hållbarhet en het fråga och återvunna och närproducerade material där naturliga färgskalor blandas med starkare kulörer kommer stort. Beigt, kameltoner och senapsgult syns som trendande kulörer och textilier av manchester är på ingång.

Ett annat material som är på väg tillbaka är Terrazzo, ett material som oftast framställs av cement med ballast av krossad sten av olika slag, t ex marmor, granit eller glas och som sedan slipas till önskad yta. Terrazzo är ett mycket slittåligt material som håller i många år och som kan varieras nästintill oändligt med hjälp av pigmentering, storlek och typ av ballast, för att skapa olika intryck och utseenden. 

Formex trender inför 2019
Inför kommande säsong har Formex tagit fram tre övergripande trender: 
More is More, med en skala av starka kulörer där neon och silver blandas med naturliga toner, pasteller, svart och vitt. 

Kindful Sole som bygger på en harmonisk färgskala med naturen som inspiration och drömska undertoner.

New Materialism, bygger på textila mönster skapade med ursprungliga mönstermetoder och har en färgskala som går mot jordiga och intensivt elektriska toner i grönt, rosa och kornblått. Svart bas mot orange och solgult. Här syns material som syntet, plast och naturmaterial.

Livet I.färg
Beckers var på plats på Formex och presenterade sin nya färgkarta, Livet. I färg,  med utvalda trendkulörer för 2019. Färgkartan består av färgpaletterna Morgontimme, Sommarminnen och Sagostund. Tre paletter som satts samman till färgfamiljer med utvalda kulörer som matchar bra ihop med varandra.

Färgkartan innehåller totalt 15 kulörer med tre nyckelfärger Salvia 825, Plommon 709 och Puderrosa 673.

Morgontimme har Salvia som huvudfärg. Här finns tre gröna nyanser med en ljus beige som neutral färg samt en mörkare beige. 

Sommarminnen bygger på färgen Puderrosa som kompletteras med tre pastelliga kulörer i samma nyans samt en beige som balanserar paletten och gör den mer modern och vuxen. Bygger på en sval färgsättning.

Sagostund. Här står Plommon som huvudfärg som kompletteras med kulörer med ungefär samma svarthet för att tona bra ihop. Kompletteras med en ljusgrå nyans.

Beckers har också nyligen lanserat den nya produktserien Living med färger avsedda för målning av väggar och tak inomhus. Produkterna finns från helmatt som ger en djup kulöråtergivning, till matt och halvmatt för utrymmen där det förekommer mer slitage. Produkterna har en hög täckförmåga och torkar snabbt vilket gör att ytan kan målas två gånger på samma dag.

Skriven av Anna Göth

Kindful Soul
Kindful Soul
More is more
More is more
Beckers Livet. I färg, Morgontimme
Beckers Livet. I färg, Morgontimme

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.