• Nyheter
  • Nya duschväggar enklare att göra rena

Nyheter

Nya duschväggar enklare att göra rena

Nya duschväggar enklare att göra rena
Gustavsberg lanserar nya duschväggar med ett ytskikt som stöter ifrån sig vatten och gör dem enklare att hålla rena.

       
 

Gustavsbergs nya serie duschväggar har ett hydrofobiskt ytskikt för att göra det enklare att hålla rent.

 

Den nya serien duschhörn, slagdörrar och badkarsväggar består av glasskivor som har ytskiktet Clear glass på insidan. Med hjälp av nanoteknik har de fått en hydrofobisk yta som stöter ifrån sig vatten ända ner på mikroskopisk nivå. Detta ska göra att glaset håller sig snyggt längre och bli lättare att göra rent.
Duschväggarna har mellan 6 och 8 mm tjockt härdat säkerhetsglas och profiler i krom eller vitt, beroende på modell.


Mer än 20 års livslängd

Duschväggarna är testade enligt CE-normer för säkerhet och funktion, täthet och hållbarhet. Bland annat provas dörrarna genom att de öppnas och stängs. Godkänd standard är 20 000 gånger vilket motsvarar en livslängd på 10 år. Testerna har visat att en Gustavsberg duschvägg klarar sig i minst 20 år. Då har förutsättningen varit en daglig användning i ett hushåll med två vuxna och ett barn.

 

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.