Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Nya duschväggar enklare att göra rena

Nyheter

Nya duschväggar enklare att göra rena

Nya duschväggar enklare att göra rena
Gustavsberg lanserar nya duschväggar med ett ytskikt som stöter ifrån sig vatten och gör dem enklare att hålla rena.

       
 

Gustavsbergs nya serie duschväggar har ett hydrofobiskt ytskikt för att göra det enklare att hålla rent.

 

Den nya serien duschhörn, slagdörrar och badkarsväggar består av glasskivor som har ytskiktet Clear glass på insidan. Med hjälp av nanoteknik har de fått en hydrofobisk yta som stöter ifrån sig vatten ända ner på mikroskopisk nivå. Detta ska göra att glaset håller sig snyggt längre och bli lättare att göra rent.
Duschväggarna har mellan 6 och 8 mm tjockt härdat säkerhetsglas och profiler i krom eller vitt, beroende på modell.


Mer än 20 års livslängd

Duschväggarna är testade enligt CE-normer för säkerhet och funktion, täthet och hållbarhet. Bland annat provas dörrarna genom att de öppnas och stängs. Godkänd standard är 20 000 gånger vilket motsvarar en livslängd på 10 år. Testerna har visat att en Gustavsberg duschvägg klarar sig i minst 20 år. Då har förutsättningen varit en daglig användning i ett hushåll med två vuxna och ett barn.

 

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.