Nyheter

NYA Byggkatalogen.se ute nu!

NYA Byggkatalogen.se ute nu!
Svensk Byggtjänst lanserar nu en vidareutveckling av Byggkatalogen.se. Tjänsten har utvecklats i nära samarbete med branschen för att bättre möta behoven av överskådlighet, jämförbarhet och miljöinformation.


Samutvecklad med branschen

- I utvecklingsarbetet har vi gjort djupintervjuer med ett stort antal användare/kunder, samt jobbat med en referensgrupp om ca 25 användare. Dessa har löpande testat och utvärderat våra förbättringsförslag innan de spikats, berättar Jonas Berg, produktchef för Byggkatalogen på Svensk Byggtjänst. De involverade användarna kommer från ledande konsult-, arkitekt- och entreprenadföretag. Det har hjälpt oss att skapa en relevant och effektiv webbplats för professionella i byggbranschen.

 

En plats för miljöbedömningar av byggvaror

Med Byggkatalogens nya webbtjänst blir det också enklare att hitta, jämföra och välja miljöbedömda byggvaror. Här finns byggvaruinformation från över 5 000 leverantörer kopplad till de fyra vanligaste miljöbedömningarna, Svanen, Basta, Byggvarubedömningen och Sunda Hus

- Med nya Byggkatalogen blir det ännu lättare att se vilka leverantörer som har miljömärkta och bedömda produkter. Vi kommer också ha större fokus på att vidareutveckla och utöka miljöinformationen i Byggkatalogen framöver, säger Jonas Berg.


Byggkatalogen vs Google

Diskussionen med användarna har också handlat om hur vi bäst löser det som Google inte kan hantera, d.v.s. relevans och strukturerad kategorisering, där vi gjort stora justeringar för att ytterligare effektivisera arbetet. Det finns också tydliga önskemål om utökning av produktegenskaper och länkade dokument, vilket är något som vi kommer ha fokus på att komplettera ytterligare under 2015.

 

Största nyheterna i tjänsten:

  •           Bättre översikt och jämförbarhet
  •           Utökad miljöinformation
  •           Filtrering i sök
  •           Byggfakta, vägledande information på utvalda produktområden
  •           Bim/Cad från BimObject
  •           Responsiv, fungerande på alla skärmar
  •           En premiumtjänst som tydligt effektiviserar arbetet (betaltjänst)
 

Om Byggkatalogen

Med Byggkatalogen från Svensk Byggtjänst får man snabbt och effektivt information om vilka byggvaror som är mest lämpliga för varje projekt. Byggkatalogen är Sveriges mest använda informationstjänst för aktuell och strukturerad information om byggvaror, med över 5 000 leverantörer på ett och samma ställe. All produktinformation som presenteras är bearbetad av Svensk Byggtjänsts redaktion. Det borgar för trovärdighet och jämförbarhet mellan produkterna.

 

Skriven av Harald Holm

 

Kontakt frågor:

Jonas Berg, Produktchef Byggkatalogen, Svensk Byggtjänst

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.