Nyheter

NYA Byggkatalogen.se ute nu!

NYA Byggkatalogen.se ute nu!
Svensk Byggtjänst lanserar nu en vidareutveckling av Byggkatalogen.se. Tjänsten har utvecklats i nära samarbete med branschen för att bättre möta behoven av överskådlighet, jämförbarhet och miljöinformation.


Samutvecklad med branschen

- I utvecklingsarbetet har vi gjort djupintervjuer med ett stort antal användare/kunder, samt jobbat med en referensgrupp om ca 25 användare. Dessa har löpande testat och utvärderat våra förbättringsförslag innan de spikats, berättar Jonas Berg, produktchef för Byggkatalogen på Svensk Byggtjänst. De involverade användarna kommer från ledande konsult-, arkitekt- och entreprenadföretag. Det har hjälpt oss att skapa en relevant och effektiv webbplats för professionella i byggbranschen.

 

En plats för miljöbedömningar av byggvaror

Med Byggkatalogens nya webbtjänst blir det också enklare att hitta, jämföra och välja miljöbedömda byggvaror. Här finns byggvaruinformation från över 5 000 leverantörer kopplad till de fyra vanligaste miljöbedömningarna, Svanen, Basta, Byggvarubedömningen och Sunda Hus

- Med nya Byggkatalogen blir det ännu lättare att se vilka leverantörer som har miljömärkta och bedömda produkter. Vi kommer också ha större fokus på att vidareutveckla och utöka miljöinformationen i Byggkatalogen framöver, säger Jonas Berg.


Byggkatalogen vs Google

Diskussionen med användarna har också handlat om hur vi bäst löser det som Google inte kan hantera, d.v.s. relevans och strukturerad kategorisering, där vi gjort stora justeringar för att ytterligare effektivisera arbetet. Det finns också tydliga önskemål om utökning av produktegenskaper och länkade dokument, vilket är något som vi kommer ha fokus på att komplettera ytterligare under 2015.

 

Största nyheterna i tjänsten:

  •           Bättre översikt och jämförbarhet
  •           Utökad miljöinformation
  •           Filtrering i sök
  •           Byggfakta, vägledande information på utvalda produktområden
  •           Bim/Cad från BimObject
  •           Responsiv, fungerande på alla skärmar
  •           En premiumtjänst som tydligt effektiviserar arbetet (betaltjänst)
 

Om Byggkatalogen

Med Byggkatalogen från Svensk Byggtjänst får man snabbt och effektivt information om vilka byggvaror som är mest lämpliga för varje projekt. Byggkatalogen är Sveriges mest använda informationstjänst för aktuell och strukturerad information om byggvaror, med över 5 000 leverantörer på ett och samma ställe. All produktinformation som presenteras är bearbetad av Svensk Byggtjänsts redaktion. Det borgar för trovärdighet och jämförbarhet mellan produkterna.

 

Skriven av Harald Holm

 

Kontakt frågor:

Jonas Berg, Produktchef Byggkatalogen, Svensk Byggtjänst

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.