Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler
Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Den 1 januari 2021 började de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation från Säker Vatten, BKR och GVK att gälla. De nya branschreglerna medför nya mått för genomföring av rör i vägg med tätskikt och har tillkommit för att tätskiktet ska kunna appliceras korrekt och vattenskadesäkert. De nya reglerna gäller nya byggnader, ombyggnationer, ändringar samt utbyte av produkter där projekterings- och installationsarbeten har startats efter 1 januari 2021.

För att möta de nya kraven behöver montören använda väggbrickor med andra mått än de väggbrickor som finns på marknaden sedan tidigare. Nya väggbrickor behöver ha både större avstånd mellan hålen och ett större djup.

För att följa dessa regler kommer Mora armatur att uppdatera sitt sortiment löpande under våren med nya blandarfästen och anslutningskopplingar. De nya produkterna är också utformade för att erbjuda en stor variation av färgnyanser anpassade både efter företagets klassiska kromade dusch- och badkarsblandare men även till Moras mer moderna blandare som finns i olika nyanser. 

Blandarfästena kommer att erbjudas i två utföranden, en stilren oval form och en med ett mer fyrkantigt utseende. Fästena kommer att finnas för PEX 15 och 16 i 150 och 160 c/c i krom, medan de färgade nyanserna enbart kommer i 160 c/c. I sortimentet kommer det även ingå ventilfästen, väggbrickor, täckbrickor och kopplingar till väggdosor för olika anslutningar. 

Väggkopplingarna i krom finns redan nu ute på marknaden medans övriga produkter kommer lanseras successivt under våren 2021. 

Mer information om sortiment och lansering finns på Mora Armaturs webbplats. De nya Branschreglerna 2021:1 finns hos Säker vatten.

Skriven av Anna Göth

Mora armatur blandarfäste, Krom
Mora armatur blandarfäste, Krom
Mora Armatur blandarfäste, Mässing. Lanseras under våren
Mora Armatur blandarfäste, Mässing. Lanseras under våren
Mora Armatur blandarfäste, Mattvit. Lanseras under våren
Mora Armatur blandarfäste, Mattvit. Lanseras under våren

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.