• Nyheter
  • Nya bättre laddboxar på marknaden

Nyheter

Nya bättre laddboxar på marknaden

Nya bättre laddboxar på marknaden
Chargestorm är ett av de företag som satsar på att utveckla sortimentet av laddboxar och laddstolpar för elbilar. Nu finns deras produkt laddboxen EVA för både flerbostadshus, företag och parkeringshus.

När Byggkatalogen besökte bostadsrättsmässan för några veckor sen noterade vi att marknaden för laddboxar med smarta funktioner för flerbostadshus har exploderat. Ett av de företag som håller sig i framkant är Chargestorm, som erbjuder lösningar för e-Mobility inom flera produktkategorier.

En laddbox är en box som sätts upp på väggen eller på en stolpe i anknytning till bilens parkering. Denna laddbox är specifikt utformad för laddning av laddbara fordon och är ett bra alternativ för exempelvis flerbostadshus. En laddbox är jämförbar med en normalladdningsstation och har två stora fördelar jämfört med att ladda direkt ur ett vanligt vägguttag, det går snabbare att ladda och laddningen är säker. Laddboxar finns i två utföranden, med fast laddkabel monterad eller med en kontakt där man kan koppla in fordonets egen laddkabel.

Chargestorms laddbox EVA är en säker och funktionell laddbox som passar för enskilda kunder, företag, parkeringsbolag och bostadsrättsföreningar. I standardutförande monteras boxen direkt mot en vägg men går även att beställa med stolpmonterings-kit för montage på ett 60 mm rör.

EVA uppfyller samtliga säkerhetsbestämmelser och standarder inom elbilsladdning och har inbyggd säkring och jordfelsbrytare (Typ B eller Typ A + DC-läckage detektor). Funktioner såsom lastbalansering (NanoGrid), RFiD, koppling mot webbportal, app-styrning, MID-godkända energimätare är funktioner som kan byggas in direkt i enheten.

Man kan välja mellan ett eller två typ 2-uttag, eller fasta laddkablar. I de fall laddboxen ersätter en motorvärmarcentral går EVA även att beställa med ett schuko-uttag för användning med motorvärmare. Boxen finns med en effekt från 3,7 kW (1-fas 16A) till 22 kW (3-fas 32A), effekten går även att justeras ned via mjukvara i de fall detta krävs.

Laddboxen EVA finns att beställa i följande tre utföranden:

EVA Start
En enkel laddbox som på ett säkert sätt laddar en elbil eller laddhybrid. Enheten levereras utan personskydd och elmätare. Kan beställas med fast laddkabel eller ett typ2-uttag.

EVA Protected
Laddbox med alla säkerhetsfunktioner inbyggda direkt i enheten. Säkring, jordfelsbrytare och MID-godkänd energimätare ingår som standard.

EVA Connected
Innehåller alla de komponenter som EVA Protected har, men laddboxen har även möjlighet till uppkoppling till webbportal och appstyrd betalning, lastbalansering och identifiering via RFID. Kan även beställas med schuko-uttag för inkoppling av motorvärmare eller med dubbla typ2-uttag/laddkablar.

Företaget har i sitt produktsortiment även även större laddstationer, lastbalanserare och en webbportal. 

Webbportalen Charge Portal har stöd för övervakning, konfiguration samt statistikinsamling av laddstationer och lastbalanseraren GCU100 eliminerar risken för överlast i det lokala elnätet. Den fungerar även som en internetgateway mot Charge Portal, vilket minskar behovet av publika IP adresser i en installation.

Skriven av Malena Beijer

EVA laddbox
EVA laddbox

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.