Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Nya bättre laddboxar på marknaden

Nyheter

Nya bättre laddboxar på marknaden

Nya bättre laddboxar på marknaden
Chargestorm är ett av de företag som satsar på att utveckla sortimentet av laddboxar och laddstolpar för elbilar. Nu finns deras produkt laddboxen EVA för både flerbostadshus, företag och parkeringshus.

När Byggkatalogen besökte bostadsrättsmässan för några veckor sen noterade vi att marknaden för laddboxar med smarta funktioner för flerbostadshus har exploderat. Ett av de företag som håller sig i framkant är Chargestorm, som erbjuder lösningar för e-Mobility inom flera produktkategorier.

En laddbox är en box som sätts upp på väggen eller på en stolpe i anknytning till bilens parkering. Denna laddbox är specifikt utformad för laddning av laddbara fordon och är ett bra alternativ för exempelvis flerbostadshus. En laddbox är jämförbar med en normalladdningsstation och har två stora fördelar jämfört med att ladda direkt ur ett vanligt vägguttag, det går snabbare att ladda och laddningen är säker. Laddboxar finns i två utföranden, med fast laddkabel monterad eller med en kontakt där man kan koppla in fordonets egen laddkabel.

Chargestorms laddbox EVA är en säker och funktionell laddbox som passar för enskilda kunder, företag, parkeringsbolag och bostadsrättsföreningar. I standardutförande monteras boxen direkt mot en vägg men går även att beställa med stolpmonterings-kit för montage på ett 60 mm rör.

EVA uppfyller samtliga säkerhetsbestämmelser och standarder inom elbilsladdning och har inbyggd säkring och jordfelsbrytare (Typ B eller Typ A + DC-läckage detektor). Funktioner såsom lastbalansering (NanoGrid), RFiD, koppling mot webbportal, app-styrning, MID-godkända energimätare är funktioner som kan byggas in direkt i enheten.

Man kan välja mellan ett eller två typ 2-uttag, eller fasta laddkablar. I de fall laddboxen ersätter en motorvärmarcentral går EVA även att beställa med ett schuko-uttag för användning med motorvärmare. Boxen finns med en effekt från 3,7 kW (1-fas 16A) till 22 kW (3-fas 32A), effekten går även att justeras ned via mjukvara i de fall detta krävs.

Laddboxen EVA finns att beställa i följande tre utföranden:

EVA Start
En enkel laddbox som på ett säkert sätt laddar en elbil eller laddhybrid. Enheten levereras utan personskydd och elmätare. Kan beställas med fast laddkabel eller ett typ2-uttag.

EVA Protected
Laddbox med alla säkerhetsfunktioner inbyggda direkt i enheten. Säkring, jordfelsbrytare och MID-godkänd energimätare ingår som standard.

EVA Connected
Innehåller alla de komponenter som EVA Protected har, men laddboxen har även möjlighet till uppkoppling till webbportal och appstyrd betalning, lastbalansering och identifiering via RFID. Kan även beställas med schuko-uttag för inkoppling av motorvärmare eller med dubbla typ2-uttag/laddkablar.

Företaget har i sitt produktsortiment även även större laddstationer, lastbalanserare och en webbportal. 

Webbportalen Charge Portal har stöd för övervakning, konfiguration samt statistikinsamling av laddstationer och lastbalanseraren GCU100 eliminerar risken för överlast i det lokala elnätet. Den fungerar även som en internetgateway mot Charge Portal, vilket minskar behovet av publika IP adresser i en installation.

Skriven av Malena Beijer

EVA laddbox
EVA laddbox

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.