• Nyheter
  • Nya bättre laddboxar på marknaden

Nyheter

Nya bättre laddboxar på marknaden

Nya bättre laddboxar på marknaden
Chargestorm är ett av de företag som satsar på att utveckla sortimentet av laddboxar och laddstolpar för elbilar. Nu finns deras produkt laddboxen EVA för både flerbostadshus, företag och parkeringshus.

När Byggkatalogen besökte bostadsrättsmässan för några veckor sen noterade vi att marknaden för laddboxar med smarta funktioner för flerbostadshus har exploderat. Ett av de företag som håller sig i framkant är Chargestorm, som erbjuder lösningar för e-Mobility inom flera produktkategorier.

En laddbox är en box som sätts upp på väggen eller på en stolpe i anknytning till bilens parkering. Denna laddbox är specifikt utformad för laddning av laddbara fordon och är ett bra alternativ för exempelvis flerbostadshus. En laddbox är jämförbar med en normalladdningsstation och har två stora fördelar jämfört med att ladda direkt ur ett vanligt vägguttag, det går snabbare att ladda och laddningen är säker. Laddboxar finns i två utföranden, med fast laddkabel monterad eller med en kontakt där man kan koppla in fordonets egen laddkabel.

Chargestorms laddbox EVA är en säker och funktionell laddbox som passar för enskilda kunder, företag, parkeringsbolag och bostadsrättsföreningar. I standardutförande monteras boxen direkt mot en vägg men går även att beställa med stolpmonterings-kit för montage på ett 60 mm rör.

EVA uppfyller samtliga säkerhetsbestämmelser och standarder inom elbilsladdning och har inbyggd säkring och jordfelsbrytare (Typ B eller Typ A + DC-läckage detektor). Funktioner såsom lastbalansering (NanoGrid), RFiD, koppling mot webbportal, app-styrning, MID-godkända energimätare är funktioner som kan byggas in direkt i enheten.

Man kan välja mellan ett eller två typ 2-uttag, eller fasta laddkablar. I de fall laddboxen ersätter en motorvärmarcentral går EVA även att beställa med ett schuko-uttag för användning med motorvärmare. Boxen finns med en effekt från 3,7 kW (1-fas 16A) till 22 kW (3-fas 32A), effekten går även att justeras ned via mjukvara i de fall detta krävs.

Laddboxen EVA finns att beställa i följande tre utföranden:

EVA Start
En enkel laddbox som på ett säkert sätt laddar en elbil eller laddhybrid. Enheten levereras utan personskydd och elmätare. Kan beställas med fast laddkabel eller ett typ2-uttag.

EVA Protected
Laddbox med alla säkerhetsfunktioner inbyggda direkt i enheten. Säkring, jordfelsbrytare och MID-godkänd energimätare ingår som standard.

EVA Connected
Innehåller alla de komponenter som EVA Protected har, men laddboxen har även möjlighet till uppkoppling till webbportal och appstyrd betalning, lastbalansering och identifiering via RFID. Kan även beställas med schuko-uttag för inkoppling av motorvärmare eller med dubbla typ2-uttag/laddkablar.

Företaget har i sitt produktsortiment även även större laddstationer, lastbalanserare och en webbportal. 

Webbportalen Charge Portal har stöd för övervakning, konfiguration samt statistikinsamling av laddstationer och lastbalanseraren GCU100 eliminerar risken för överlast i det lokala elnätet. Den fungerar även som en internetgateway mot Charge Portal, vilket minskar behovet av publika IP adresser i en installation.

Skriven av Malena Beijer

EVA laddbox
EVA laddbox

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.