Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ny underlagsduk anpassad för svetsbara tätskikt

Nyheter

Ny underlagsduk anpassad för svetsbara tätskikt

Mataki Haloten T1 underlagsduk för svetsbara tätskikt
Mataki lanserar sin nya formstabila och rivstarka underlagsduk Haloten T1 som är anpassad både för läggning under svetsbara och klistrade tätskikt.

Mataki Haloten T1 är utvecklad att läggas som underlagstäckning under svetsbara tätskikt av bitumen och kallklistrad ytpapp på tak med en lutning ned till 1,4 grader. 

Duken håller kvalitetsbeteckning YEM 1000 och består av en halksäker, sandbelagd ovansida av hålad PE-plast på en värmetålig mineralstomme och en undersida av non-woven PP-fleece. Den hålade plasten gör att tätskiktet får en stark genomblödning som fäster mot underlaget och tillåter att eventuellt vatten lätt kan skrapas bort från ytan.

Duken är hela 1 meter bred och kan både spikas ​och klamras. De två 80 mm breda självklistrande bitumenkanterna ger en säker täthet under byggtiden.

Haloten T1 uppfyller vattentäthetsklass W1.

Vid läggning under Matakis kallklistrade ytpapp Självtäck 3 uppnås brandklass BROOF(t2). 


Skriven av Helena Bengtsson

Mataki Haloten T1 underlagsduk
Mataki Haloten T1 underlagsduk
Mataki Haloten T1 underlagsduk på tak
Mataki Haloten T1 underlagsduk på tak

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.

Desinfektion med hjälp av UV-C strålning

Desinfektionsprodukter för konsumenter

Signify lanserar två Philips UV-C desinfektionsprodukter som är speciellt avsedda för konsumenter. Sedan tidigare finns UV-C belysning för t ex kontor, fabriker, butiker och restauranger där UV-C strålningen används för att desinficera luft, ytor och vatten från virus och bakterier.