• Nyheter
  • Ny underlagsduk anpassad för svetsbara tätskikt

Nyheter

Ny underlagsduk anpassad för svetsbara tätskikt

Mataki Haloten T1 underlagsduk för svetsbara tätskikt
Mataki lanserar sin nya formstabila och rivstarka underlagsduk Haloten T1 som är anpassad både för läggning under svetsbara och klistrade tätskikt.

Mataki Haloten T1 är utvecklad att läggas som underlagstäckning under svetsbara tätskikt av bitumen och kallklistrad ytpapp på tak med en lutning ned till 1,4 grader. 

Duken håller kvalitetsbeteckning YEM 1000 och består av en halksäker, sandbelagd ovansida av hålad PE-plast på en värmetålig mineralstomme och en undersida av non-woven PP-fleece. Den hålade plasten gör att tätskiktet får en stark genomblödning som fäster mot underlaget och tillåter att eventuellt vatten lätt kan skrapas bort från ytan.

Duken är hela 1 meter bred och kan både spikas ​och klamras. De två 80 mm breda självklistrande bitumenkanterna ger en säker täthet under byggtiden.

Haloten T1 uppfyller vattentäthetsklass W1.

Vid läggning under Matakis kallklistrade ytpapp Självtäck 3 uppnås brandklass BROOF(t2). 


Skriven av Helena Bengtsson

Mataki Haloten T1 underlagsduk
Mataki Haloten T1 underlagsduk
Mataki Haloten T1 underlagsduk på tak
Mataki Haloten T1 underlagsduk på tak

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.