Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ny tvättfunktion för fläckborttagning

Nyheter

Ny tvättfunktion för fläckborttagning

Ny tvättfunktion för fläckborttagning
2008-05-28
Whirlpool presenterar tvättfunktionen Clean+, som tar bort fläckar genom att låta vattentemperaturen variera under tvättcykeln.

             
 

Whirlpools tvättprogram för fläckborttagning, Clean+, ger varierad vattentemperatur under tvättcykeln. På så vis kan olika fläckar lösas upp vid optimal temperatur.

 

Företagets nya tvättmaskiner är försedda med programmet Clean+ som ger en varierad temperatur. Detta för att fläckar av olika slag tas bort bäst vid olika temperaturer. Plagg som är olika hårt smutsade kan alltså blandas vid samma tvätttillfälle samtidigt som både tvättmedel och fläckborttagningsmedel kan hällas i samma behållare.
Företaget uppger också att temperaturvariationen innebär en energibesparing eftersom den högsta temperaturen enbart används under en kort tid.


Löser fläckar och bleker

Programmet börjar med att tvätta i 25 grader, den temperatur då fläckar med enzymer löses upp bäst. Det går sedan till 35 grader där tensider bäst löses och processen avslutas sedan med 42 grader som är optimalt för blekningsprocessen.
Programmet kan användas vid både bomulls- och syntettvätt.

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.