Nyheter

Ny takfärg för yrkesmålare

Ny takfärg för yrkesmålare
Nordsjö har lanserat en ny takfärg som är framtagen för att uppfylla den professionella målarens krav på en reflexfri, lättapplicerad takfärg med hög täckförmåga.

Nordsjö Professional Xtreme 1 heter takfärgen och är en vit, helmatt färg. Färgen är avsedd för målning av tak inomhus. Den är reflexfri och speciellt bra vid målning i nyproduktion och rum med stora ljusinsläpp på ytor såsom puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv m m.
Nordsjö är ett varumärke som ingår i AkzoNobel-koncernen.

Takfärgen är lätt att applicera med spruta, roller eller pensel. Den har en hög vithet och goda bättringsegenskaper

Finns i förpackningar på 2,5, 10 och 100 l.

Torktid: 2 timmar.
Övermålningsbar: 4 timmar.
Färgåtgång: 6-8 m2/lit.
Glans: 1 (helmatt).


Skriven av Anna Göth

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.