Nyheter

Ny takfärg för yrkesmålare

Ny takfärg för yrkesmålare
Nordsjö har lanserat en ny takfärg som är framtagen för att uppfylla den professionella målarens krav på en reflexfri, lättapplicerad takfärg med hög täckförmåga.

Nordsjö Professional Xtreme 1 heter takfärgen och är en vit, helmatt färg. Färgen är avsedd för målning av tak inomhus. Den är reflexfri och speciellt bra vid målning i nyproduktion och rum med stora ljusinsläpp på ytor såsom puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv m m.
Nordsjö är ett varumärke som ingår i AkzoNobel-koncernen.

Takfärgen är lätt att applicera med spruta, roller eller pensel. Den har en hög vithet och goda bättringsegenskaper

Finns i förpackningar på 2,5, 10 och 100 l.

Torktid: 2 timmar.
Övermålningsbar: 4 timmar.
Färgåtgång: 6-8 m2/lit.
Glans: 1 (helmatt).


Skriven av Anna Göth

Nyheter

Swerock lanserar ECO-betong

ECO-Betongen ger mindre klimatpåverkan än traditionell betong, eftersom man ersatt en del av cementen, som står för 90 % av betongens klimatpåverkan, med slagg från stålindustrin.

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Lysande stamskydd

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.