Nyheter

Ny takfärg för yrkesmålare

Ny takfärg för yrkesmålare
Nordsjö har lanserat en ny takfärg som är framtagen för att uppfylla den professionella målarens krav på en reflexfri, lättapplicerad takfärg med hög täckförmåga.

Nordsjö Professional Xtreme 1 heter takfärgen och är en vit, helmatt färg. Färgen är avsedd för målning av tak inomhus. Den är reflexfri och speciellt bra vid målning i nyproduktion och rum med stora ljusinsläpp på ytor såsom puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv m m.
Nordsjö är ett varumärke som ingår i AkzoNobel-koncernen.

Takfärgen är lätt att applicera med spruta, roller eller pensel. Den har en hög vithet och goda bättringsegenskaper

Finns i förpackningar på 2,5, 10 och 100 l.

Torktid: 2 timmar.
Övermålningsbar: 4 timmar.
Färgåtgång: 6-8 m2/lit.
Glans: 1 (helmatt).


Skriven av Anna Göth

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.