Nyheter

Ny takfärg för yrkesmålare

Ny takfärg för yrkesmålare
Nordsjö har lanserat en ny takfärg som är framtagen för att uppfylla den professionella målarens krav på en reflexfri, lättapplicerad takfärg med hög täckförmåga.

Nordsjö Professional Xtreme 1 heter takfärgen och är en vit, helmatt färg. Färgen är avsedd för målning av tak inomhus. Den är reflexfri och speciellt bra vid målning i nyproduktion och rum med stora ljusinsläpp på ytor såsom puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv m m.
Nordsjö är ett varumärke som ingår i AkzoNobel-koncernen.

Takfärgen är lätt att applicera med spruta, roller eller pensel. Den har en hög vithet och goda bättringsegenskaper

Finns i förpackningar på 2,5, 10 och 100 l.

Torktid: 2 timmar.
Övermålningsbar: 4 timmar.
Färgåtgång: 6-8 m2/lit.
Glans: 1 (helmatt).


Skriven av Anna Göth

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.