• Nyheter
  • Ny rondell för tak- och väggslipning

Nyheter

Ny rondell för tak- och väggslipning

Norton Slipnätsrondell
Aggressivt slipmedel ger hög avverkning med fin yta.

Den nya slipnätsrondellen, Screenback Q43N från Norton, är uppbyggd på ett nät av vävd polyester som belagts med slipmedel av kiselkarbid. Slipmedlet är mycket skarpt och aggressivt vilket ger hög avverkning samtidigt som man får en fin yta. Så till exempel ger en rondell i korn 120 snabb slipning och en yta som motsvarar slipning med korn 150.

Rondellernas baksida har kardborrefastsättning och är avsedda för användning med tak- och väggslipmaskiner, så kallade giraffer, med dammutsugning. Slipnätet är mycket genomsläppligt varför man får effektiv dammutsugning. Screenback-rondellernas uppbyggnad med den öppna nätstrukturen gör också att igensättningen blir minimal. 
Rondellerna är vattenfasta och kan användas för såväl torr- som våtslipning.
Screenback Q43N finns med diameter 225 mm och i kornstorlekar 60 – 220.

 

 

Ny rondell för tak- och väggslipning
Ny rondell för tak- och väggslipning

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.