• Nyheter
  • Ny rondell för tak- och väggslipning

Nyheter

Ny rondell för tak- och väggslipning

Norton Slipnätsrondell
Aggressivt slipmedel ger hög avverkning med fin yta.

Den nya slipnätsrondellen, Screenback Q43N från Norton, är uppbyggd på ett nät av vävd polyester som belagts med slipmedel av kiselkarbid. Slipmedlet är mycket skarpt och aggressivt vilket ger hög avverkning samtidigt som man får en fin yta. Så till exempel ger en rondell i korn 120 snabb slipning och en yta som motsvarar slipning med korn 150.

Rondellernas baksida har kardborrefastsättning och är avsedda för användning med tak- och väggslipmaskiner, så kallade giraffer, med dammutsugning. Slipnätet är mycket genomsläppligt varför man får effektiv dammutsugning. Screenback-rondellernas uppbyggnad med den öppna nätstrukturen gör också att igensättningen blir minimal. 
Rondellerna är vattenfasta och kan användas för såväl torr- som våtslipning.
Screenback Q43N finns med diameter 225 mm och i kornstorlekar 60 – 220.

 

 

Ny rondell för tak- och väggslipning
Ny rondell för tak- och väggslipning

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.