• Nyheter
  • Ny rondell för tak- och väggslipning

Nyheter

Ny rondell för tak- och väggslipning

Norton Slipnätsrondell
Aggressivt slipmedel ger hög avverkning med fin yta.

Den nya slipnätsrondellen, Screenback Q43N från Norton, är uppbyggd på ett nät av vävd polyester som belagts med slipmedel av kiselkarbid. Slipmedlet är mycket skarpt och aggressivt vilket ger hög avverkning samtidigt som man får en fin yta. Så till exempel ger en rondell i korn 120 snabb slipning och en yta som motsvarar slipning med korn 150.

Rondellernas baksida har kardborrefastsättning och är avsedda för användning med tak- och väggslipmaskiner, så kallade giraffer, med dammutsugning. Slipnätet är mycket genomsläppligt varför man får effektiv dammutsugning. Screenback-rondellernas uppbyggnad med den öppna nätstrukturen gör också att igensättningen blir minimal. 
Rondellerna är vattenfasta och kan användas för såväl torr- som våtslipning.
Screenback Q43N finns med diameter 225 mm och i kornstorlekar 60 – 220.

 

 

Ny rondell för tak- och väggslipning
Ny rondell för tak- och väggslipning

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.