• Nyheter
  • Ny produktserie inom akrylbaserad fogmassa

Nyheter

Ny produktserie inom akrylbaserad fogmassa

Ny produktserie inom akrylbaserad fogmassa
Essve lanserar en ny serie av akrylbaserade fogmassor som varken ska gulna eller spricka med tiden. Fogmassorna är speciellt utvecklade för proffsanvändarna och de nordiska förhållandena.

Fogmassorna är baserade på en ny typ av akrylat som gör fogen mindre benägen att spricka och gulna, den blir samtidigt mer elastisk och mindre fryskänslig. De är utvecklade i Sverige speciellt för de nordiska hantverkarnas och yrkesmålarnas behov.
Serien består av fyra olika produkter för fogar mellan 5 och 25 mm.
Alla produkterna finns i förpackningar på 300 och 600 ml.
Fogmassorna är övermålningsbara och finns i flera olika NCS-anpassade kulörer.
 

Inga mjukgörare eller ftalater
Fogmassorna baseras på en ny typ av akrylat som ger en elastisk fogmassa utan behov av tillsatser såsom t ex mjukgörare eller ftalater. Produkterna är därför ett lämpligt alternativ istället för andra fogmassor som innehåller dessa ämnen.

 
I produktserien ingår
Akryl Flex 25%
Den mest elastiska akrylfogen i företagets sortiment med en mycket hög rörelseupptagningsförmåga. För fogning inom- och utomhus av springor upp till 25 mm i bredd. För t ex smyglister, socklar, paneler och fönster.
Finns i vitt, NCS-kulörer och som transparent. Akryl Flex 25%  är ultraelasisk.

 
Akryl Flex 15%
För fogning inomhus av springor med upp till 15 mm i bredd där rörelsen mellan materialen inte är lika stor. För t ex smyglister, socklar, paneler och fönster.
Finns i vitt och NCS-kulörer. Akryl Flex 15% är högelastisk.

 
Akryl Flex 10%
Målarfog för inomhusbruk som fogar springor med upp till 8 mm i bredd.  För övergångar mellan olika material och för att utjämna hörn.
Finns i vit kulör och är slipbar. Akryl Flex 10 % är elastisk.


Akryl Flex 5%
Snickerifog för inomhusbruk som fogar springor med upp till 5 mm i bredd. För övergångar mellan olika material och för att utjämna hörn.
Finns i vit kulör och är slipbar.

Skriven av Anna Göth

Akryl Flex 25%
Akryl Flex 25%
Akryl Flex 15%
Akryl Flex 15%
Akryl Flex 10%
Akryl Flex 10%

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.