• Nyheter
  • Ny produktserie inom akrylbaserad fogmassa

Nyheter

Ny produktserie inom akrylbaserad fogmassa

Ny produktserie inom akrylbaserad fogmassa
Essve lanserar en ny serie av akrylbaserade fogmassor som varken ska gulna eller spricka med tiden. Fogmassorna är speciellt utvecklade för proffsanvändarna och de nordiska förhållandena.

Fogmassorna är baserade på en ny typ av akrylat som gör fogen mindre benägen att spricka och gulna, den blir samtidigt mer elastisk och mindre fryskänslig. De är utvecklade i Sverige speciellt för de nordiska hantverkarnas och yrkesmålarnas behov.
Serien består av fyra olika produkter för fogar mellan 5 och 25 mm.
Alla produkterna finns i förpackningar på 300 och 600 ml.
Fogmassorna är övermålningsbara och finns i flera olika NCS-anpassade kulörer.
 

Inga mjukgörare eller ftalater
Fogmassorna baseras på en ny typ av akrylat som ger en elastisk fogmassa utan behov av tillsatser såsom t ex mjukgörare eller ftalater. Produkterna är därför ett lämpligt alternativ istället för andra fogmassor som innehåller dessa ämnen.

 
I produktserien ingår
Akryl Flex 25%
Den mest elastiska akrylfogen i företagets sortiment med en mycket hög rörelseupptagningsförmåga. För fogning inom- och utomhus av springor upp till 25 mm i bredd. För t ex smyglister, socklar, paneler och fönster.
Finns i vitt, NCS-kulörer och som transparent. Akryl Flex 25%  är ultraelasisk.

 
Akryl Flex 15%
För fogning inomhus av springor med upp till 15 mm i bredd där rörelsen mellan materialen inte är lika stor. För t ex smyglister, socklar, paneler och fönster.
Finns i vitt och NCS-kulörer. Akryl Flex 15% är högelastisk.

 
Akryl Flex 10%
Målarfog för inomhusbruk som fogar springor med upp till 8 mm i bredd.  För övergångar mellan olika material och för att utjämna hörn.
Finns i vit kulör och är slipbar. Akryl Flex 10 % är elastisk.


Akryl Flex 5%
Snickerifog för inomhusbruk som fogar springor med upp till 5 mm i bredd. För övergångar mellan olika material och för att utjämna hörn.
Finns i vit kulör och är slipbar.

Skriven av Anna Göth

Akryl Flex 25%
Akryl Flex 25%
Akryl Flex 15%
Akryl Flex 15%
Akryl Flex 10%
Akryl Flex 10%

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

JOM laddstolp i klassisk

Första laddstolpen i klassisk stil

Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.