Nyheter

Ny produktkatalog från Essve

Ny produktkatalog från Essve
Nu har Essves produktkatalog för 2009/2010 kommit. Den nya katalogen består av 450 sidor med företagets produktsortiment och teknisk information.

        
 Essves nya produktkatalog finns både som tryckt papperskatalog och i digital form på webben.
Företagets ambition med produktkatalogen är att den ska ge full översikt över produktsortimentet och dessutom innehålla teknisk information och monteringsanvisningar. Nytt för årets upplaga är att kapitlet om infästningssortimentet är utökat. I övrigt finns  information om skruv, borrmaskiner, spikpistoler, brandtätning, bult, mutter, lim och fog.

Finns även på webben
Katalogen finns både som tryckt papperskatalog och som digital katalog på webben. I katalogen på webben uppdateras informationen varje vecka för att den ska vara så aktuell som möjligt. På företagets webbplats finns, förutom webbkatalogen, även teknisk information i form av varuinformationsblad och miljödeklarationer.

Essves webbkatalog

 

 

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.