• Nyheter
  • Ny porslinsserie med Skandinaviska former

Nyheter

Ny porslinsserie med Skandinaviska former

Ny porslinsserie med Skandinaviska former
Spira Art är en ny porslinsserie från Ifö som utformats med inspiration från Skandinaviska former kombinerat med fokus på förbättrade funktioner. I serien ingår snålspolande WC-stolar utan spolkant samt lättstädade, vägghängda handfat.

Porslinsserien är utformad med mjuka kanter i framkant där porslinet möter kroppen och hårda kanter mot väggen. Inspiration till utformningen kommer från Skandinaviens kontraster mellan mörker och ljus, hårt och mjukt, kallt och varmt och så vidare. Designen står Knud Holscher för.

Porslinsserien finns som vägghängda och golvstående WC-stolar samt vägghängda tvättställ med bredd 600 eller 700 mm. Funktionerna har genomgått en rad olika förbättringar för att bland annat göra porslinet lättstädat och för att minska vattenförbrukningen.

Hygieniska och lättstädade
Toaletterna saknar spolkant vilket gör att det inte finns någon kant där smuts och bakterier kan fastna och dom blir lättare att hålla rent. De golvstående toaletterna är dessutom gjutna i enbart två stycken för att få färre skarvar som det kan samlas smuts och bakterier i. 

Både toaletter och handfat är glaserade med Ifö Clean som förseglar porslinets yta och gör ytan hård och slät så att den står emot smuts och slitage bättre.

Låg vattenförbrukning
En ny påfyllningsventil gör att det går åt mindre vatten vid spolningen, varje spolning sparar ca 0,5 liter vatten. Återfyllning av cisternen går dessutom snabbare än vanligt. En separat innercistern gör att spolningen blir tystare och problem med kondens på utsidan av cisternkåpan kan undvikas.

Tekniska egenskaper
Golvstående WC
Bredd 355 mm. Djup 650 mm.
Sitthöjd utan sits 420 mm. 4/2-litersspolning. Inbyggt S-lås. Ifö Spira mjukstängande hårdsits med snabbkoppling ingår.

Vägghängd WC
Bredd 355 mm. Djup 520 mm.
Används tillsammans med Ifö Sign monteringssystem. Kompletteras med spolknapp från Ifö.

Tvättställ
Bredd 600 eller 700 mm. Djup 495 mm. Finns med eller utan kranhål och kan även erhållas utan bräddavlopp.

Både handfat och toaletter är godkända av Nordic Quality.

Skriven av Anna Göth

Handfat och golvstående WC
Handfat och golvstående WC
Vägghängd WC
Vägghängd WC
Ifö Spira Art saknar spolkant
Ifö Spira Art saknar spolkant

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.