• Nyheter
  • Ny porslinsserie med Skandinaviska former

Nyheter

Ny porslinsserie med Skandinaviska former

Ny porslinsserie med Skandinaviska former
Spira Art är en ny porslinsserie från Ifö som utformats med inspiration från Skandinaviska former kombinerat med fokus på förbättrade funktioner. I serien ingår snålspolande WC-stolar utan spolkant samt lättstädade, vägghängda handfat.

Porslinsserien är utformad med mjuka kanter i framkant där porslinet möter kroppen och hårda kanter mot väggen. Inspiration till utformningen kommer från Skandinaviens kontraster mellan mörker och ljus, hårt och mjukt, kallt och varmt och så vidare. Designen står Knud Holscher för.

Porslinsserien finns som vägghängda och golvstående WC-stolar samt vägghängda tvättställ med bredd 600 eller 700 mm. Funktionerna har genomgått en rad olika förbättringar för att bland annat göra porslinet lättstädat och för att minska vattenförbrukningen.

Hygieniska och lättstädade
Toaletterna saknar spolkant vilket gör att det inte finns någon kant där smuts och bakterier kan fastna och dom blir lättare att hålla rent. De golvstående toaletterna är dessutom gjutna i enbart två stycken för att få färre skarvar som det kan samlas smuts och bakterier i. 

Både toaletter och handfat är glaserade med Ifö Clean som förseglar porslinets yta och gör ytan hård och slät så att den står emot smuts och slitage bättre.

Låg vattenförbrukning
En ny påfyllningsventil gör att det går åt mindre vatten vid spolningen, varje spolning sparar ca 0,5 liter vatten. Återfyllning av cisternen går dessutom snabbare än vanligt. En separat innercistern gör att spolningen blir tystare och problem med kondens på utsidan av cisternkåpan kan undvikas.

Tekniska egenskaper
Golvstående WC
Bredd 355 mm. Djup 650 mm.
Sitthöjd utan sits 420 mm. 4/2-litersspolning. Inbyggt S-lås. Ifö Spira mjukstängande hårdsits med snabbkoppling ingår.

Vägghängd WC
Bredd 355 mm. Djup 520 mm.
Används tillsammans med Ifö Sign monteringssystem. Kompletteras med spolknapp från Ifö.

Tvättställ
Bredd 600 eller 700 mm. Djup 495 mm. Finns med eller utan kranhål och kan även erhållas utan bräddavlopp.

Både handfat och toaletter är godkända av Nordic Quality.

Skriven av Anna Göth

Handfat och golvstående WC
Handfat och golvstående WC
Vägghängd WC
Vägghängd WC
Ifö Spira Art saknar spolkant
Ifö Spira Art saknar spolkant

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.