Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ny porslinsserie med Skandinaviska former

Nyheter

Ny porslinsserie med Skandinaviska former

Ny porslinsserie med Skandinaviska former
Spira Art är en ny porslinsserie från Ifö som utformats med inspiration från Skandinaviska former kombinerat med fokus på förbättrade funktioner. I serien ingår snålspolande WC-stolar utan spolkant samt lättstädade, vägghängda handfat.

Porslinsserien är utformad med mjuka kanter i framkant där porslinet möter kroppen och hårda kanter mot väggen. Inspiration till utformningen kommer från Skandinaviens kontraster mellan mörker och ljus, hårt och mjukt, kallt och varmt och så vidare. Designen står Knud Holscher för.

Porslinsserien finns som vägghängda och golvstående WC-stolar samt vägghängda tvättställ med bredd 600 eller 700 mm. Funktionerna har genomgått en rad olika förbättringar för att bland annat göra porslinet lättstädat och för att minska vattenförbrukningen.

Hygieniska och lättstädade
Toaletterna saknar spolkant vilket gör att det inte finns någon kant där smuts och bakterier kan fastna och dom blir lättare att hålla rent. De golvstående toaletterna är dessutom gjutna i enbart två stycken för att få färre skarvar som det kan samlas smuts och bakterier i. 

Både toaletter och handfat är glaserade med Ifö Clean som förseglar porslinets yta och gör ytan hård och slät så att den står emot smuts och slitage bättre.

Låg vattenförbrukning
En ny påfyllningsventil gör att det går åt mindre vatten vid spolningen, varje spolning sparar ca 0,5 liter vatten. Återfyllning av cisternen går dessutom snabbare än vanligt. En separat innercistern gör att spolningen blir tystare och problem med kondens på utsidan av cisternkåpan kan undvikas.

Tekniska egenskaper
Golvstående WC
Bredd 355 mm. Djup 650 mm.
Sitthöjd utan sits 420 mm. 4/2-litersspolning. Inbyggt S-lås. Ifö Spira mjukstängande hårdsits med snabbkoppling ingår.

Vägghängd WC
Bredd 355 mm. Djup 520 mm.
Används tillsammans med Ifö Sign monteringssystem. Kompletteras med spolknapp från Ifö.

Tvättställ
Bredd 600 eller 700 mm. Djup 495 mm. Finns med eller utan kranhål och kan även erhållas utan bräddavlopp.

Både handfat och toaletter är godkända av Nordic Quality.

Skriven av Anna Göth

Handfat och golvstående WC
Handfat och golvstående WC
Vägghängd WC
Vägghängd WC
Ifö Spira Art saknar spolkant
Ifö Spira Art saknar spolkant

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.