Nyheter

Ny optik säkrar ljusfördelningen

Ny optik säkrar ljusfördelningen
2011-03-04
En nyutvecklad gatuarmatur för led har optik som ska ge varje lysdiod en fullständig ljusfördelning. Därmed ska belysningen vara fullgod även om enstaka dioder går sönder.

     
 VLF är en led-armatur för gatubelysning som är konstruerad för att ge fullgott ljus även om enstaka dioder går sönder.
  

Gatuarmaturen VLF är bestyckad med lysdioder och uppges ha en verkningsgrad på 98 procent. Armaturen består av ett flertal enheter med optik och en egen diod. Varje enskild enhet uppges ha en fullgod ljusfördelning för gatubelysning. Något som ska göra att funktionaliteten inte försämras om någon enstaka diod går sönder. Brinntiden för hela enheten anges till 60 000 timmar.

Valbar färgtemperatur

Armaturen finns med färgtemperaturerna 3 000 respektive 5000 grader, och med 28, 42 eller 49 watt. Armaturhuset består av pressgjutet korrosionsbeständigt aluminium. Tillsammans med silikonpackningar placerar det armaturen i IP66 och IK08. Standardfärger är aluminium, svart, silver och vit. Armaturen kan som tillval föses med dimmer.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.