Nyheter

Ny optik säkrar ljusfördelningen

Ny optik säkrar ljusfördelningen
2011-03-04
En nyutvecklad gatuarmatur för led har optik som ska ge varje lysdiod en fullständig ljusfördelning. Därmed ska belysningen vara fullgod även om enstaka dioder går sönder.

     
 VLF är en led-armatur för gatubelysning som är konstruerad för att ge fullgott ljus även om enstaka dioder går sönder.
  

Gatuarmaturen VLF är bestyckad med lysdioder och uppges ha en verkningsgrad på 98 procent. Armaturen består av ett flertal enheter med optik och en egen diod. Varje enskild enhet uppges ha en fullgod ljusfördelning för gatubelysning. Något som ska göra att funktionaliteten inte försämras om någon enstaka diod går sönder. Brinntiden för hela enheten anges till 60 000 timmar.

Valbar färgtemperatur

Armaturen finns med färgtemperaturerna 3 000 respektive 5000 grader, och med 28, 42 eller 49 watt. Armaturhuset består av pressgjutet korrosionsbeständigt aluminium. Tillsammans med silikonpackningar placerar det armaturen i IP66 och IK08. Standardfärger är aluminium, svart, silver och vit. Armaturen kan som tillval föses med dimmer.

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.