• Nyheter
  • Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Nyheter

Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Quantum Fast Cut
Navrondellen ger snabbare slipning och har längre livslängd än konventionella navrondeller.

 
  

Från Norton kommer rondellen Quantum Fast Cut. Rondellen ger snabbare slipning och uppges räcka 4 – 8 gånger längre än vanliga navrondeller.

Slipmedlet som används i Quantum Fast Cut är keramisk aluminiumoxid. Slipmedlet är mycket aggressivt och hållbart vilket gör att den nya navrondellen har högre avverkning och längre livslängd än konventionella navrondeller enligt tillverkaren. Den ger hög avverkning även vid låga arbetstryck vilket gör den bekväm att använda.

Det aggressiva slipmedlet ger också Quantum Fast Cut lägre energiförbrukning och kallare slipning utan risk för bränning av arbetsstycket.

Quantum Fast Cut är avsedd för slipning av kolstål, gjutjärn, rostfritt och höglegerade stål med vinkelslipmaskin och finns i dimensionerna 115, 125, 180 och 230 mm.

Den är särskilt lämplig för låga arbetstryck och stora kontaktytor samt ger jämn och konstant avverkning även på höglegerade stål.

I Nortons Quantum-sortiment ingår även kapskivor i 76 mm – 230 mm diameter samt navrondeller Long Life i 115 mm – 230 mm diameter där 180 och 230 mm Long Life är speciellt avsedda för användning i högfrekventa eller turbindrivna maskiner.

 

 

 

Ny navrondell med aggressivt slipmedel
Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.