Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Nyheter

Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Quantum Fast Cut
Navrondellen ger snabbare slipning och har längre livslängd än konventionella navrondeller.

 
  

Från Norton kommer rondellen Quantum Fast Cut. Rondellen ger snabbare slipning och uppges räcka 4 – 8 gånger längre än vanliga navrondeller.

Slipmedlet som används i Quantum Fast Cut är keramisk aluminiumoxid. Slipmedlet är mycket aggressivt och hållbart vilket gör att den nya navrondellen har högre avverkning och längre livslängd än konventionella navrondeller enligt tillverkaren. Den ger hög avverkning även vid låga arbetstryck vilket gör den bekväm att använda.

Det aggressiva slipmedlet ger också Quantum Fast Cut lägre energiförbrukning och kallare slipning utan risk för bränning av arbetsstycket.

Quantum Fast Cut är avsedd för slipning av kolstål, gjutjärn, rostfritt och höglegerade stål med vinkelslipmaskin och finns i dimensionerna 115, 125, 180 och 230 mm.

Den är särskilt lämplig för låga arbetstryck och stora kontaktytor samt ger jämn och konstant avverkning även på höglegerade stål.

I Nortons Quantum-sortiment ingår även kapskivor i 76 mm – 230 mm diameter samt navrondeller Long Life i 115 mm – 230 mm diameter där 180 och 230 mm Long Life är speciellt avsedda för användning i högfrekventa eller turbindrivna maskiner.

 

 

 

Ny navrondell med aggressivt slipmedel
Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.