• Nyheter
  • Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Nyheter

Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Quantum Fast Cut
Navrondellen ger snabbare slipning och har längre livslängd än konventionella navrondeller.

 
  

Från Norton kommer rondellen Quantum Fast Cut. Rondellen ger snabbare slipning och uppges räcka 4 – 8 gånger längre än vanliga navrondeller.

Slipmedlet som används i Quantum Fast Cut är keramisk aluminiumoxid. Slipmedlet är mycket aggressivt och hållbart vilket gör att den nya navrondellen har högre avverkning och längre livslängd än konventionella navrondeller enligt tillverkaren. Den ger hög avverkning även vid låga arbetstryck vilket gör den bekväm att använda.

Det aggressiva slipmedlet ger också Quantum Fast Cut lägre energiförbrukning och kallare slipning utan risk för bränning av arbetsstycket.

Quantum Fast Cut är avsedd för slipning av kolstål, gjutjärn, rostfritt och höglegerade stål med vinkelslipmaskin och finns i dimensionerna 115, 125, 180 och 230 mm.

Den är särskilt lämplig för låga arbetstryck och stora kontaktytor samt ger jämn och konstant avverkning även på höglegerade stål.

I Nortons Quantum-sortiment ingår även kapskivor i 76 mm – 230 mm diameter samt navrondeller Long Life i 115 mm – 230 mm diameter där 180 och 230 mm Long Life är speciellt avsedda för användning i högfrekventa eller turbindrivna maskiner.

 

 

 

Ny navrondell med aggressivt slipmedel
Ny navrondell med aggressivt slipmedel

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.