• Nyheter
  • Ny måttbandsserie för alla typer av mätningar

Nyheter

Ny måttbandsserie för alla typer av mätningar

Ny måttbandsserie för alla typer av mätningar
Bahco lanserar en serie måttband för olika typer av mätningar upp till 100 meter.

      
 Bahco lanserar en serie måttband, där det ingår fickmåttband, långa måttband och ett mäthjul (ej i bild).

 
 
 
Måttbandsserien består av tre fickmåttband och tre långa måttband samt ett mäthjul. Fickmåttbanden har blad av stål och några av de långa måttbanden av glasfiber. För användning i krävande miljöer finns även ett måttband som är helt tillverkat i rostfritt stål. Måttbanden finns i längder från 3 till 100 meter.

Fäster på metall
Fickmåttbanden finns bland annat med magnetisk ände som man enkelt kan fästa mot metallkonstruktioner. Sedan är det bara att dra ut måttbandet mot den andra mätpunkten och mäta. En annan användbar finess är att med magnetänden kunna plocka upp små tappade metallföremål från otillgängliga utrymmen.
För att säkra avläsningar ska kunna göras i alla ljusförhållanden finns även modeller med antireflexbehandlad skala.
Måttbanden finns för måttnoggrannhet i både klass 1 och 2.

 

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.