• Nyheter
  • Ny koppling underlättar installationer

Nyheter

Ny koppling underlättar installationer

Ny koppling underlättar installationer
LK Systems lanserar en ny presskoppling som ska underlätta arbetet vid många installationer.

      

 

 

             

 

LK Systems lanserar presskopplingen LK Presspex Skjutmuff som ska förenkla sammanfogningen av rör.

 

 

 

 

Presskopplingen LK Presspex Skjutmuff är en ny produkt som ska förenkla arbetet, exempelvis vid byte av kopplingar eller om två stumma rörändar ska sammanfogas. Vid stambyten går det att förtillverka stammen våning för våning. Därefter kan den kompletta stammen pressas ihop utan millimeterpassning. Kopplingen uppges även vara enkel att arbeta med vid ombyggnader av rörstråk.

Passar flera rörtyper

Insticksdjupet är justerbart med 20 millimeter. Kopplingen finns i dimensioner mellan 16 och 32 millimeter och passar till rörtyperna LK PE-X och LK PAL.

 

 

 

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!