Nyheter

Ny kontorslösning från Ochno

Ny kontorslösning från Ochno
Företaget Ochno i Västerås utvecklar en ny kontorslösning för flexibla kontor, som bygger på smart utnyttjande av solenergi och en generell el- och kommunikationslösning som är baserad på den senaste generationen av USB, USB-C.

Företaget möjliggör detta genom att installera den nya kommunikationslösningen baserad på USB-C i alla kontorsmiljöer, och den ersätter de existerande systemen av dockor och kontakter.

Ochnos plattform och tjänst gör är att effektiviteten ökar i lokalt installerade solpaneler på kommersiella fastigheter samtidigt som de erbjuder lösningar för smart belysning, uppkopllade arbetsplatser och digitala fastighetssystem. Arbetsplatserna blir snyggare och flexiblare arbetsplatser med endast USB-C uttag.

USB-C erbjuder både el, videomöjlighet och nätverkskoppling i samma kabel. Det går att koppla på fastighetsautomation och energiövervakning i det system för kommersiella fastigheter som Ochno har utvecklat.

Företaget har fått utvecklingspengar från Vinnova och är nominerade i kategorin "Innovator of the year" i Guldtänk.

Skrivet av Malena Beijer 

Ny kontorslösning från Ochno
Ny kontorslösning från Ochno
Endast USB-C används
Endast USB-C används

Nyheter

Låglutande infästningssystem för solpaneler

Weland Stål har utvecklat ett infästningssystem för solpaneler anpassat för våra nordiska förhållanden. Infästningssystet är beräknat och testat för att klara tuffa vind- och snöförhållanden. Systemet passar alla tak och alla typer av solceller, solpaneler och solfångare.

Fallande husbyggnadsinvesteringar

Fallande husbyggnadsinvesteringar

Den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar, som avser ny- och ombyggnad av bostäder samt privata och offentliga lokaler, uppgick enligt Industrifakta till närmare 180 miljarder under kvartal 1-3 i år.

Golv med inspiration från natur och teknik

Golv med inspiration från natur och teknik

Interface har lanserat två nya golvkollektioner, Visual Code™ Textilplatta och Drawn Lines™ LVT-golv, båda med en design som inspirerats av natur och teknik. Kollektionerna är utformade för att kunna kombineras men går också bra att använda var för sig.