Nyheter

Ny kontorslösning från Ochno

Ny kontorslösning från Ochno
Företaget Ochno i Västerås utvecklar en ny kontorslösning för flexibla kontor, som bygger på smart utnyttjande av solenergi och en generell el- och kommunikationslösning som är baserad på den senaste generationen av USB, USB-C.

Ochno ligger i Västerås och är ett innovationsföretag som utvecklar en kabelsanerad arbetsplatslösning. Den möjliggör flexibla arbets- och mötesplatser med enkel IT-koppling via USB-C. Förutom kabelsanering och standardiserad IT-koppling möjliggörs även distribution av solel med lägre förluster genom utbyggd likström hela vägen. Kärnan i det hela är att allt kopplas, övervakas, mäts och styrs med plattformen Ochno Operated.

Företaget möjliggör detta genom att installera den nya kommunikationslösningen baserad på USB-C i alla kontorsmiljöer, och den ersätter de existerande systemen av dockningsstationer och adaptrar. Detta eliminerar helt enheternas behov av AC-omvandling. 

Ochno Operated är en mjukvaruplattform som erbjuder tjänster för att styra enheterna i infrastrukturen. Det bidrar till hållbarhet då all el och IT-infrastruktur är effektivt utnyttjad från lokalt installerade solpaneler, som bygger på likström. De kommersiella fastigheterna kan dra nytta av detta samtidigt som de erbjuder lösningar för smart belysning, uppkopplade arbetsplatser och digitala fastighetssystem. Arbetsplatserna blir snyggare och flexiblare arbetsplatser med endast USB-C uttag.

USB-C erbjuder både el, videomöjlighet och nätverkskoppling i samma kabel. Det går att koppla på fastighetsautomation och energiövervakning i det system för kommersiella fastigheter som Ochno har utvecklat.

Företaget har fått utvecklingspengar från Energimyndigheten och Vinnova, och har varit nominerade av Almi i kategorin "Innovator of the year" på Näringslivsgalan "Guldstänk".

Skrivet av Malena Beijer 

Ny kontorslösning från Ochno
Ny kontorslösning från Ochno
Endast USB-C används
Endast USB-C används

Nyheter

Ultratunn ytbeklädnad

Dekton är ett material baserat på mineraler som kan användas för ytbeklädnad på möbler, dörrar, köksinredning eller som väggpaneler, bänkskivor m m. Dekton lanseras nu i en tunnare variant, Slim, med en tjocklek på endast 4 mm. Det tunnare och lättare utförandet är enkelt att montera och skapar nya möjligheter för arkitekter och designers.

Grönt tak med AlkorGREEN

2019-04-12
Gummiduk

AlkorGREEN från RENOLIT är ett komplett system för gröna tak. Taksystemet fungerar både på nya byggnader och renoveringsprojekt, och kan användas både för takträdgårdar och sedumtak.

Trapp och hiss i ett

Trapp och hiss i ett

Globus Hera är en kombinerad trapp och lyftplattform för vertikala lyft som kan användas av både rullstolsburna och gående. Vid dagligt användande fungerar den som en vanlig trappa med en klassisk design men vid behov förvandlas den enkelt med ett knapptryck till en hiss som tar användaren upp eller ned.

Minskad nybyggnad ger plats för underhåll

Minskad nybyggnad ger plats för underhåll

Två gånger per år mäter Industrifakta aktiviteten inom byggnadsunderhåll. I samband med kartläggningen intervjuas en fastighetspanel bestående av 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare i Sverige, vilket ger en god indikation när det gäller utveckling och inriktning inom byggnadsunderhåll.

Nyckelfritt hänglås

Nyckelfritt hänglås

Smart Lock från Habo är ett nytt hänglås med fingeravtrycksläsare och appstyrning. Via appen kan permanent eller tidsbegränsad tillgång ges för obegränsat antal användare. I appens historik syns också vem som öppnat låset.