Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ny kontorslösning från Ochno

Ny kontorslösning från Ochno
Företaget Ochno i Västerås utvecklar en ny kontorslösning för flexibla kontor, som bygger på smart utnyttjande av solenergi och en generell el- och kommunikationslösning som är baserad på den senaste generationen av USB, USB-C.

Ochno ligger i Västerås och är ett innovationsföretag som utvecklar en kabelsanerad arbetsplatslösning. Den möjliggör flexibla arbets- och mötesplatser med enkel IT-koppling via USB-C. Förutom kabelsanering och standardiserad IT-koppling möjliggörs även distribution av solel med lägre förluster genom utbyggd likström hela vägen. Kärnan i det hela är att allt kopplas, övervakas, mäts och styrs med plattformen Ochno Operated.

Företaget möjliggör detta genom att installera den nya kommunikationslösningen baserad på USB-C i alla kontorsmiljöer, och den ersätter de existerande systemen av dockningsstationer och adaptrar. Detta eliminerar helt enheternas behov av AC-omvandling. 

Ochno Operated är en mjukvaruplattform som erbjuder tjänster för att styra enheterna i infrastrukturen. Det bidrar till hållbarhet då all el och IT-infrastruktur är effektivt utnyttjad från lokalt installerade solpaneler, som bygger på likström. De kommersiella fastigheterna kan dra nytta av detta samtidigt som de erbjuder lösningar för smart belysning, uppkopplade arbetsplatser och digitala fastighetssystem. Arbetsplatserna blir snyggare och flexiblare arbetsplatser med endast USB-C uttag.

USB-C erbjuder både el, videomöjlighet och nätverkskoppling i samma kabel. Det går att koppla på fastighetsautomation och energiövervakning i det system för kommersiella fastigheter som Ochno har utvecklat.

Företaget har fått utvecklingspengar från Energimyndigheten och Vinnova, och har varit nominerade av Almi i kategorin "Innovator of the year" på Näringslivsgalan "Guldstänk".

Skrivet av Malena Beijer 

Ny kontorslösning från Ochno
Ny kontorslösning från Ochno
Endast USB-C används
Endast USB-C används

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.