Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Ny kollektion textilplattor

Ny kollektion textilplattor
En ny generation textilmattor lanseras av Object Carpet och marknadsförs i Sverige av företaget Stoddard Mattor o Object. Kollektionen Freestile utmärker sig med intensiva färger och mönster som är tryckta i stort format men sedan skurna i mindre plattor. Plattorna läggs fritt, mer eller mindre i slumpvis ordning, och skapar ett helt individuellt golv.

Textilplattorna i kollektionen Freestile är tillverkade av PET och vävda med en speciell vävteknik som ger en hård yta samtidigt som textilgolvets fördelar, såsom förbättrad rumsakustik och minskat stegljud, bibehålls. De är utformade för att ge ett behagligt gångunderlag och är samtidigt halkskyddande.
Användningsområden är både bostäder och kontor men eftersom plattorna har hög slitstyrka är de även lämpliga för golv med hårt slitage såsom affärslokaler, hotell, flygplatser, mässhallar och konferenslokaler.

Textilplattorna är fria från lukt och emissioner och är lämpliga för personer med allergier. Enligt företaget minskar luftburna partiklar med 50% jämfört med sten- och parkettgolv.
Plattorna är provade och certifierade av bl a DiBt, TÜV och GUT med avseende på emissioner, allegivänlighet, lukt o d och kan användas för t ex LEED-certifierade byggnader.

I kollektionen ingår 16 olika mönster med vardera 4 färgscheman. Mönstret skapas med en digital tryckprocess på en nyutvecklad högteknologisk väv varefter mattan skärs i mindre plattor. Plattorna läggs fritt utan synlig upprepning vilket skapar ett unikt och levande mönster.

Baksidan på plattorna har en speciell Acoustic Plus-beläggning på högkomprimerad termofixerad PET-fleece. Plattorna är helt fria från PVC och bitumen och är 100% återvinningsbara samt återanvändningsbara.

Plattorna har ett format på 500×500 mm och en tjocklek på bara 5,0 mm.

www.object-carpet.com/freestile finns en konfigurator där möjlighet finns att prova olika mönster och färgkombinationer.

Skriven av Anna Göth

Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.