Nyheter

Ny kollektion textilplattor

Ny kollektion textilplattor
En ny generation textilmattor lanseras av Object Carpet och marknadsförs i Sverige av företaget Stoddard Mattor o Object. Kollektionen Freestile utmärker sig med intensiva färger och mönster som är tryckta i stort format men sedan skurna i mindre plattor. Plattorna läggs fritt, mer eller mindre i slumpvis ordning, och skapar ett helt individuellt golv.

Textilplattorna i kollektionen Freestile är tillverkade av PET och vävda med en speciell vävteknik som ger en hård yta samtidigt som textilgolvets fördelar, såsom förbättrad rumsakustik och minskat stegljud, bibehålls. De är utformade för att ge ett behagligt gångunderlag och är samtidigt halkskyddande.
Användningsområden är både bostäder och kontor men eftersom plattorna har hög slitstyrka är de även lämpliga för golv med hårt slitage såsom affärslokaler, hotell, flygplatser, mässhallar och konferenslokaler.

Textilplattorna är fria från lukt och emissioner och är lämpliga för personer med allergier. Enligt företaget minskar luftburna partiklar med 50% jämfört med sten- och parkettgolv.
Plattorna är provade och certifierade av bl a DiBt, TÜV och GUT med avseende på emissioner, allegivänlighet, lukt o d och kan användas för t ex LEED-certifierade byggnader.

I kollektionen ingår 16 olika mönster med vardera 4 färgscheman. Mönstret skapas med en digital tryckprocess på en nyutvecklad högteknologisk väv varefter mattan skärs i mindre plattor. Plattorna läggs fritt utan synlig upprepning vilket skapar ett unikt och levande mönster.

Baksidan på plattorna har en speciell Acoustic Plus-beläggning på högkomprimerad termofixerad PET-fleece. Plattorna är helt fria från PVC och bitumen och är 100% återvinningsbara samt återanvändningsbara.

Plattorna har ett format på 500×500 mm och en tjocklek på bara 5,0 mm.

www.object-carpet.com/freestile finns en konfigurator där möjlighet finns att prova olika mönster och färgkombinationer.

Skriven av Anna Göth

Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet

Nyheter

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.