Nyheter

Ny kollektion textilplattor

Ny kollektion textilplattor
En ny generation textilmattor lanseras av Object Carpet och marknadsförs i Sverige av företaget Stoddard Mattor o Object. Kollektionen Freestile utmärker sig med intensiva färger och mönster som är tryckta i stort format men sedan skurna i mindre plattor. Plattorna läggs fritt, mer eller mindre i slumpvis ordning, och skapar ett helt individuellt golv.

Textilplattorna i kollektionen Freestile är tillverkade av PET och vävda med en speciell vävteknik som ger en hård yta samtidigt som textilgolvets fördelar, såsom förbättrad rumsakustik och minskat stegljud, bibehålls. De är utformade för att ge ett behagligt gångunderlag och är samtidigt halkskyddande.
Användningsområden är både bostäder och kontor men eftersom plattorna har hög slitstyrka är de även lämpliga för golv med hårt slitage såsom affärslokaler, hotell, flygplatser, mässhallar och konferenslokaler.

Textilplattorna är fria från lukt och emissioner och är lämpliga för personer med allergier. Enligt företaget minskar luftburna partiklar med 50% jämfört med sten- och parkettgolv.
Plattorna är provade och certifierade av bl a DiBt, TÜV och GUT med avseende på emissioner, allegivänlighet, lukt o d och kan användas för t ex LEED-certifierade byggnader.

I kollektionen ingår 16 olika mönster med vardera 4 färgscheman. Mönstret skapas med en digital tryckprocess på en nyutvecklad högteknologisk väv varefter mattan skärs i mindre plattor. Plattorna läggs fritt utan synlig upprepning vilket skapar ett unikt och levande mönster.

Baksidan på plattorna har en speciell Acoustic Plus-beläggning på högkomprimerad termofixerad PET-fleece. Plattorna är helt fria från PVC och bitumen och är 100% återvinningsbara samt återanvändningsbara.

Plattorna har ett format på 500×500 mm och en tjocklek på bara 5,0 mm.

www.object-carpet.com/freestile finns en konfigurator där möjlighet finns att prova olika mönster och färgkombinationer.

Skriven av Anna Göth

Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet
Freestile by Object Carpet

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.