Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Ny kollektion hissgardiner skapade av holländsk designduo

Nyheter

Ny kollektion hissgardiner skapade av holländsk designduo

Colour collection by Scholten & Baijings
Gardiner som solskydd har en viktig funktion, också i takfönster. De skärmar av skarpt ljus och bidrar till ett behagligt inneklimat. Nu presenterar VELUX en ny hissgardin som i färg och form också blir en del av rummets inredning och karaktär. Den nya hissgardinen använder mjuka textilier och kan enkelt ändras för att ge fönstret ett nytt utseende.

Hissgardinen har generöst tilltagen textil, vilket gör det möjligt att placera gardinen på olika sätt, i toppen, längst ned eller på mitten av fönstret. Gardinen dämpar alltså inte bara ljuset, utan kompletterar också inredningen. Hissgardinen är även utformad så att det går att både enkelt och snabbt att byta textil. När det gäller designen av tyget har VELUX Gruppen valt att samarbeta med några av världens ledande designers.

The Colour Collection by Scholten & Baijings
Den Amsterdambaserade designerduon Stefan Scholten och Carole Baijings har arbetat för företag som George Jensen, Pastoe, Thomas Eyck och HAY och har fått internationellt erkännande för design som kombinerar ljuseffekter, distinkta färger och rikt arbetade detaljer. När duon fick uppdraget att skapa the Colour Collection fastnade de omedelbart för idén att låta ljuset vara en del av formgivningen. Men, ljuset är aldrig detsamma under en hel dag. Därför tog de fasta på ljusets föränderlighet och skapade sex individuella mönster. Tre färgsättningar på material som blockerar ljuset och tre på ljusdämpande, genomsläppliga material. Samtliga fångar de naturliga färgerna, från morgonens blå till grå och kvällens röda. Varje mönster tonar in och tonar ut, med en neonfärg som signaleffekt, och varje gardin skärs individuellt. Det betyder att det inte finns två gardiner som är exakt lika och mönstren framträder olika. På gardinerna med genomsläpplig textil projiceras mönstren mot väggen så snart solen träffar gardinen.

Stefan Scholten och Carole Baijings förklarar: ”Vår Colour Collection bygger på inspirationen från himlens fantastiska nyanser och färger. Och precis så som himlen ändrar färg och ljus, så ändrar sig gardinerna.”

Grundkollektionen
Grundkollektionen har utvecklats av ett av Europas ledande trendföretag, franska Trend Union. De har tagit fasta på trenden just nu, att söka sig mot naturens egna material, som trä, sten och lergods. Detta syns i kollektionen där färgerna går från vitt till beige, brunt och svart. Grundkollektionen omfattar 20 färger i jordnära nyanser. De olika textilierna kan också komplettera inredningen, från transparent till ljusdämpande och ogenomskinlig, och varje material har sina egna egenskaper.

Skriven av Malena Beijer

Hissgardiner, grundkollektionen
Hissgardiner, grundkollektionen

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.