Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Nyheter

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem
Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

StoVentro X är en flexibel underkonstruktion till systemet StoVentec R som gör det enklare att justera för ojämna underlag. Underkonstruktionen tar upp eventuella toleranser i fasaden och kan justeras för isoleringstjocklekar upp till 160 mm. Med den nya underkonstruktionen har kunden möjlighet att justera fasaden med en justeringsmån på 25 mm djup. StoVentro X är fuktsäker och justerbar, och kan användas med extra isolering.

Konstruktionen kan användas på massiva underlag såväl som stål- och träkonstruktioner, med hjälp av olika infästningsmetoder.

Underkonstruktionen är en länk mellan fasaden och murverket som absorberar vindlaster och den egenvikt som finns i fasadsystemet. StoVentro X är tillverkat i rostfritt stål och har integrerat korrosionsskydd. Det minskar köldbryggor, eftersom stål har en lägre värmeledningsförmåga än exempelvis 
aluminium. 

Den flexibla underkonstruktionen bygger på StoVentro Threaded Rod och StoVentro Disc. StoVentro Threaded Rod är en infästning vars längd är beroende av isoleringstjocklek och systemtjocklek. StoVentro Disc är en perforerad metallskiva för snabb och enkel justerbar infästning av
horisontella bärprofiler, med en möjlighet till djupjustering på 25 mm. Kombinationen av StoVentro Threaded Rod och StoVentro Disc jämnar ut toleranserna och säkerställer en jämn yta för att fästa fasadsystemet på. StoVentro Disc har avlånga hål som gör så att hålen för anslutning av bärverket lätt matchar, både vertikalt och horisontellt.

Skriven av Malena Beijer

StoVentro X på betong
StoVentro X på betong
StoVentro X på träkostruktion
StoVentro X på träkostruktion

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.