Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Nyheter

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem
Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

StoVentro X är en flexibel underkonstruktion till systemet StoVentec R som gör det enklare att justera för ojämna underlag. Underkonstruktionen tar upp eventuella toleranser i fasaden och kan justeras för isoleringstjocklekar upp till 160 mm. Med den nya underkonstruktionen har kunden möjlighet att justera fasaden med en justeringsmån på 25 mm djup. StoVentro X är fuktsäker och justerbar, och kan användas med extra isolering.

Konstruktionen kan användas på massiva underlag såväl som stål- och träkonstruktioner, med hjälp av olika infästningsmetoder.

Underkonstruktionen är en länk mellan fasaden och murverket som absorberar vindlaster och den egenvikt som finns i fasadsystemet. StoVentro X är tillverkat i rostfritt stål och har integrerat korrosionsskydd. Det minskar köldbryggor, eftersom stål har en lägre värmeledningsförmåga än exempelvis 
aluminium. 

Den flexibla underkonstruktionen bygger på StoVentro Threaded Rod och StoVentro Disc. StoVentro Threaded Rod är en infästning vars längd är beroende av isoleringstjocklek och systemtjocklek. StoVentro Disc är en perforerad metallskiva för snabb och enkel justerbar infästning av
horisontella bärprofiler, med en möjlighet till djupjustering på 25 mm. Kombinationen av StoVentro Threaded Rod och StoVentro Disc jämnar ut toleranserna och säkerställer en jämn yta för att fästa fasadsystemet på. StoVentro Disc har avlånga hål som gör så att hålen för anslutning av bärverket lätt matchar, både vertikalt och horisontellt.

Skriven av Malena Beijer

StoVentro X på betong
StoVentro X på betong
StoVentro X på träkostruktion
StoVentro X på träkostruktion

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.