• Nyheter
  • Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Nyheter

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem
Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

StoVentro X är en flexibel underkonstruktion till systemet StoVentec R som gör det enklare att justera för ojämna underlag. Underkonstruktionen tar upp eventuella toleranser i fasaden och kan justeras för isoleringstjocklekar upp till 160 mm. Med den nya underkonstruktionen har kunden möjlighet att justera fasaden med en justeringsmån på 25 mm djup. StoVentro X är fuktsäker och justerbar, och kan användas med extra isolering.

Konstruktionen kan användas på massiva underlag såväl som stål- och träkonstruktioner, med hjälp av olika infästningsmetoder.

Underkonstruktionen är en länk mellan fasaden och murverket som absorberar vindlaster och den egenvikt som finns i fasadsystemet. StoVentro X är tillverkat i rostfritt stål och har integrerat korrosionsskydd. Det minskar köldbryggor, eftersom stål har en lägre värmeledningsförmåga än exempelvis 
aluminium. 

Den flexibla underkonstruktionen bygger på StoVentro Threaded Rod och StoVentro Disc. StoVentro Threaded Rod är en infästning vars längd är beroende av isoleringstjocklek och systemtjocklek. StoVentro Disc är en perforerad metallskiva för snabb och enkel justerbar infästning av
horisontella bärprofiler, med en möjlighet till djupjustering på 25 mm. Kombinationen av StoVentro Threaded Rod och StoVentro Disc jämnar ut toleranserna och säkerställer en jämn yta för att fästa fasadsystemet på. StoVentro Disc har avlånga hål som gör så att hålen för anslutning av bärverket lätt matchar, både vertikalt och horisontellt.

Skriven av Malena Beijer

StoVentro X på betong
StoVentro X på betong
StoVentro X på träkostruktion
StoVentro X på träkostruktion

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.