Nyheter

Ny gipsskiva med extra skruvfäste

Norgips Ultra Board
Upphängning har aldrig varit enklare än nu! Dagarna med ankare och expander är över.

Från Norgips kommer Ultra Board®. Enligt Johan Arvidsson, Teknisk Chef hos Norgips, går det att hänga upp i princip vad som helst i den nya skruvfasta gipsskivan; köksinredningen, tv:n eller bokhyllan.

– En skruv utan plugg tål upp till 33 kilo. Med plugg går det att hänga upp föremål som väger maximalt 60 kilo. Det gör Ultra Board®unik, säger han.

Säker konstruktion
Den speciella sammansättningen är anledningen till att gipsskivan är så stark.
– Ultra Board® har en helt ny sammansättning och innehåller molekyler som aldrig tidigare använts i produktion av gipsskivor. För att utnyttja styrkan i Ultra Board® fullt ut ska skivan monteras som första lag i en tvålagskonstruktion.
– Man bygger med gips i båda lagen. Då blir konstruktionen säkrare i flera avseenden. Ljudisolering, brandsäkerhet och minskad risk för sprickor och utböjningar för att nämna några, säger Johan Arvidsson.

Kapas med gipskniv
Precis som med vanliga gipsskivor kapas Ultra Board®med gipskniv. Ett enkelt arbetssätt, men också bra för att hålla arbetsmiljön fri från buller och damm.
– När den här gipsskivan togs fram hade vi hantverkaren i åtanke. Ultra Board® öppnar upp helt nya möjligheter. Man slipper böka med krångliga specialskruvar och verktyg.
Ultra Board® är återvinningsbar till 100 procent.

FAKTA – DET HÄR ÄR ULTRA BOARD®
Mått: 1200 x 900 mm
Tjocklek: 15,5 mm
Kantutförande: Försänkta kortkanter och skurna långkanter, alt fyra försänkta kanter.
Tål: 33 kg i skruv (5 mm träskruv) och 60 kg i skruv med plugg (8 mm skruv i plugg).
Bearbetas med: Gipskniv
Klassificering: DFIR enligt EN 520, CE märkt (Ref no 0087).
Finns att köpa: På utvalda byggvaruhus

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.