Nyheter

Ny gipsskiva med extra skruvfäste

Norgips Ultra Board
Upphängning har aldrig varit enklare än nu! Dagarna med ankare och expander är över.

Från Norgips kommer Ultra Board®. Enligt Johan Arvidsson, Teknisk Chef hos Norgips, går det att hänga upp i princip vad som helst i den nya skruvfasta gipsskivan; köksinredningen, tv:n eller bokhyllan.

– En skruv utan plugg tål upp till 33 kilo. Med plugg går det att hänga upp föremål som väger maximalt 60 kilo. Det gör Ultra Board®unik, säger han.

Säker konstruktion
Den speciella sammansättningen är anledningen till att gipsskivan är så stark.
– Ultra Board® har en helt ny sammansättning och innehåller molekyler som aldrig tidigare använts i produktion av gipsskivor. För att utnyttja styrkan i Ultra Board® fullt ut ska skivan monteras som första lag i en tvålagskonstruktion.
– Man bygger med gips i båda lagen. Då blir konstruktionen säkrare i flera avseenden. Ljudisolering, brandsäkerhet och minskad risk för sprickor och utböjningar för att nämna några, säger Johan Arvidsson.

Kapas med gipskniv
Precis som med vanliga gipsskivor kapas Ultra Board®med gipskniv. Ett enkelt arbetssätt, men också bra för att hålla arbetsmiljön fri från buller och damm.
– När den här gipsskivan togs fram hade vi hantverkaren i åtanke. Ultra Board® öppnar upp helt nya möjligheter. Man slipper böka med krångliga specialskruvar och verktyg.
Ultra Board® är återvinningsbar till 100 procent.

FAKTA – DET HÄR ÄR ULTRA BOARD®
Mått: 1200 x 900 mm
Tjocklek: 15,5 mm
Kantutförande: Försänkta kortkanter och skurna långkanter, alt fyra försänkta kanter.
Tål: 33 kg i skruv (5 mm träskruv) och 60 kg i skruv med plugg (8 mm skruv i plugg).
Bearbetas med: Gipskniv
Klassificering: DFIR enligt EN 520, CE märkt (Ref no 0087).
Finns att köpa: På utvalda byggvaruhus

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.