Nyheter

Ny gipsskiva med extra skruvfäste

Norgips Ultra Board
Upphängning har aldrig varit enklare än nu! Dagarna med ankare och expander är över.

Från Norgips kommer Ultra Board®. Enligt Johan Arvidsson, Teknisk Chef hos Norgips, går det att hänga upp i princip vad som helst i den nya skruvfasta gipsskivan; köksinredningen, tv:n eller bokhyllan.

– En skruv utan plugg tål upp till 33 kilo. Med plugg går det att hänga upp föremål som väger maximalt 60 kilo. Det gör Ultra Board®unik, säger han.

Säker konstruktion
Den speciella sammansättningen är anledningen till att gipsskivan är så stark.
– Ultra Board® har en helt ny sammansättning och innehåller molekyler som aldrig tidigare använts i produktion av gipsskivor. För att utnyttja styrkan i Ultra Board® fullt ut ska skivan monteras som första lag i en tvålagskonstruktion.
– Man bygger med gips i båda lagen. Då blir konstruktionen säkrare i flera avseenden. Ljudisolering, brandsäkerhet och minskad risk för sprickor och utböjningar för att nämna några, säger Johan Arvidsson.

Kapas med gipskniv
Precis som med vanliga gipsskivor kapas Ultra Board®med gipskniv. Ett enkelt arbetssätt, men också bra för att hålla arbetsmiljön fri från buller och damm.
– När den här gipsskivan togs fram hade vi hantverkaren i åtanke. Ultra Board® öppnar upp helt nya möjligheter. Man slipper böka med krångliga specialskruvar och verktyg.
Ultra Board® är återvinningsbar till 100 procent.

FAKTA – DET HÄR ÄR ULTRA BOARD®
Mått: 1200 x 900 mm
Tjocklek: 15,5 mm
Kantutförande: Försänkta kortkanter och skurna långkanter, alt fyra försänkta kanter.
Tål: 33 kg i skruv (5 mm träskruv) och 60 kg i skruv med plugg (8 mm skruv i plugg).
Bearbetas med: Gipskniv
Klassificering: DFIR enligt EN 520, CE märkt (Ref no 0087).
Finns att köpa: På utvalda byggvaruhus

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.