Nyheter

Ny fog klarar det mesta

Ny fog klarar det mesta
Hightec 7 är en ny produkt från Teknos som fogar, limmar och tätar.

Fogen kan användas på allt. Den fäster på de flesta underlag; glas, metaller, målade och grundade ytor, trä, glas- fiber, kompositmaterial, betong, natursten, gips-, och spånskivor m.m.

Det räcker oftast att ha en fog med sig. Hightec 7 tål att frysa/tinas utan kvalitetsförsämring. Kan ligga I bilen i frost, tinas och används utan försämrade egenskaper. Töjbar 300 % och klarar -40°- + 90°. Fogen är luktfri, snabbhärdande och är UV- stabil och mycket åldersbeständig samt fri från lösningsmedel. Finns i vit kulör. Patronen innehåller 0,29 lit.

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.