Nyheter

Ny fog klarar det mesta

Ny fog klarar det mesta
Hightec 7 är en ny produkt från Teknos som fogar, limmar och tätar.

Fogen kan användas på allt. Den fäster på de flesta underlag; glas, metaller, målade och grundade ytor, trä, glas- fiber, kompositmaterial, betong, natursten, gips-, och spånskivor m.m.

Det räcker oftast att ha en fog med sig. Hightec 7 tål att frysa/tinas utan kvalitetsförsämring. Kan ligga I bilen i frost, tinas och används utan försämrade egenskaper. Töjbar 300 % och klarar -40°- + 90°. Fogen är luktfri, snabbhärdande och är UV- stabil och mycket åldersbeständig samt fri från lösningsmedel. Finns i vit kulör. Patronen innehåller 0,29 lit.

Nyheter

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display

Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.