Nyheter

Ny fasadskiva med nättare mått

.
Isolera med en heltäckande fasadskiva som bygger bort köldbryggor.

ISOVER Fasadskiva 31 kan vara lite väl otymplig. Den nya, konsumentanpassade ISOVER Fasadskiva 32, har därför formatet 1200 x 1200 mm.

Lambdavärdet på den nya fasadskivan är 0,032 W/m²•°C vilket innebär en produkt med riktigt bra isoleregenskaper.
ISOVER Fasadskiva 32 lanseras med ett tillbehör som gör det enkelt att montera skivan. ISOVER IsoPigg fungerar både som bricka och distans och förhindrar att fasadskivan trycks ihop.

Man börjar med att montera fast en fasadskiva med en IsoPigg med skruv eller spik mitt på skivan, mot den bakomliggande vindtäta konstruktionen. Efter det monteras resten av fasadskivorna runt om på liknande sätt, och vid varje skarv trycks bara ISOVER IsoPigg fast.

När läkten så småningom ska monteras så går skruven eller spiken rakt igenom varje IsoPigg, in i den bakomliggande regeln. Detta gör att montaget blir både snabbt och enkelt.

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.