Nyheter

Ny fasadskiva med nättare mått

.
2013-06-07
Isolera med en heltäckande fasadskiva som bygger bort köldbryggor.

ISOVER Fasadskiva 31 kan vara lite väl otymplig. Den nya, konsumentanpassade ISOVER Fasadskiva 32, har därför formatet 1200 x 1200 mm.

Lambdavärdet på den nya fasadskivan är 0,032 W/m²•°C vilket innebär en produkt med riktigt bra isoleregenskaper.
ISOVER Fasadskiva 32 lanseras med ett tillbehör som gör det enkelt att montera skivan. ISOVER IsoPigg fungerar både som bricka och distans och förhindrar att fasadskivan trycks ihop.

Man börjar med att montera fast en fasadskiva med en IsoPigg med skruv eller spik mitt på skivan, mot den bakomliggande vindtäta konstruktionen. Efter det monteras resten av fasadskivorna runt om på liknande sätt, och vid varje skarv trycks bara ISOVER IsoPigg fast.

När läkten så småningom ska monteras så går skruven eller spiken rakt igenom varje IsoPigg, in i den bakomliggande regeln. Detta gör att montaget blir både snabbt och enkelt.

Nyheter

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.