Nyheter

Ny fasadskiva med nättare mått

.
Isolera med en heltäckande fasadskiva som bygger bort köldbryggor.

ISOVER Fasadskiva 31 kan vara lite väl otymplig. Den nya, konsumentanpassade ISOVER Fasadskiva 32, har därför formatet 1200 x 1200 mm.

Lambdavärdet på den nya fasadskivan är 0,032 W/m²•°C vilket innebär en produkt med riktigt bra isoleregenskaper.
ISOVER Fasadskiva 32 lanseras med ett tillbehör som gör det enkelt att montera skivan. ISOVER IsoPigg fungerar både som bricka och distans och förhindrar att fasadskivan trycks ihop.

Man börjar med att montera fast en fasadskiva med en IsoPigg med skruv eller spik mitt på skivan, mot den bakomliggande vindtäta konstruktionen. Efter det monteras resten av fasadskivorna runt om på liknande sätt, och vid varje skarv trycks bara ISOVER IsoPigg fast.

När läkten så småningom ska monteras så går skruven eller spiken rakt igenom varje IsoPigg, in i den bakomliggande regeln. Detta gör att montaget blir både snabbt och enkelt.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.