Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Ny fasadskiva med nättare mått

.
Isolera med en heltäckande fasadskiva som bygger bort köldbryggor.

ISOVER Fasadskiva 31 kan vara lite väl otymplig. Den nya, konsumentanpassade ISOVER Fasadskiva 32, har därför formatet 1200 x 1200 mm.

Lambdavärdet på den nya fasadskivan är 0,032 W/m²•°C vilket innebär en produkt med riktigt bra isoleregenskaper.
ISOVER Fasadskiva 32 lanseras med ett tillbehör som gör det enkelt att montera skivan. ISOVER IsoPigg fungerar både som bricka och distans och förhindrar att fasadskivan trycks ihop.

Man börjar med att montera fast en fasadskiva med en IsoPigg med skruv eller spik mitt på skivan, mot den bakomliggande vindtäta konstruktionen. Efter det monteras resten av fasadskivorna runt om på liknande sätt, och vid varje skarv trycks bara ISOVER IsoPigg fast.

När läkten så småningom ska monteras så går skruven eller spiken rakt igenom varje IsoPigg, in i den bakomliggande regeln. Detta gör att montaget blir både snabbt och enkelt.

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.