• Nyheter
  • Ny färgkollektion lanserad på Formex

Nyheter

Ny färgkollektion lanserad på Formex

City motions - Dusky blue 5200 Lady / Jotun
Jotun lanserar sin nya färgkollektion på Formex-mässan som pågår 23-26 augusti 2017. Den heter Rhythm of life, och innehåller 32 kulörnyanser som visas på en ny specialdesignad färgkarta. Färgerna lanseras för LADY Pure color och är helmatta.

Den nya kollektionen färger bjuder på 32 kulörnyanser som företaget säger ska spegla tidens tendenser. De är tillverkade i LADY-serien för den helmatta väggfärgen LADY Pure color, men finns även i 24 nyanser för LADY Minerals kalkfärg och LADY Perfection takfärg. LADY Pure color är nu släppt i en ännu mattare finish och har Jotuns täckgaranti, som innebär att två strykningar ska räcka oavsett underlag.

LADY Minerals är en kalkfärg som ger en kalkmatt yta och som kan täckas med en sealer för att ytan skall bli vattenbeständig och slitstark. Färgerna finns även för LADY Supreme finish, en slitstark färg för lister och andra trädetaljer.

Rhythm of Life består av tre serier, City Motions, Silent Serenity och Lush Garden. 

City Motions
En serie färger med svala blåtoner, vackra grå och varma bruna nyanser med referenser till slitet grånat trä, som är tänkta att passa i den kompakta storstadsmiljön. 

Silent Serenity
Färgseriens nyanser är hämtade från ökenlandskap, dämpade persikotoner och bruna sandfärger och skall ge en avslappnad atmosfär i sina nya miljöer.

Lush Garden
Blågröna frodiga färger från regnskogen, stärkta av energirika inslag av gula och ljusa rosa toner, som är anpassade för en lugn och omslutande miljö.

Det nya med den här kollektionen är också den specialdesignade färgkartan. Oavsett om man vill ha ton-i-ton eller mycket kontraster, kan den hjälpa till att skapa harmoniska färgkombinationer. 

Varje rad presenterar nyanser från en kulörfamilj, t ex nyanser av grönt, rött eller blått. Nyanserna harmoniserar och blir ljusare ju längre åt höger man väljer (se bilden). En kombination av kulörer från samma rad skapar en monokrom upplevelse.

Kulörerna i varje kolumn är plockade från olika kulörfamiljer, men de har samma svärta och kulörstyrka, dvs att kulörerna är lika mörka eller ljusa. Genom att använda kulörer från samma kolumn får man ett vilsamt uttryck. 
 
Jotun har även valt vita nyanser ur sitt sortiment som passar till varje rad.

Rad 1 – Rosa nyanser / 1622 Reflektion 
Rad 2 – Blåtoner / 9918 Klassisk Vit 
Rad 3 – Blågröna kulörer / 7236 Chi 
Rad 4 – Gyllene toner / 1024 Tidlös 
Rad 5 – Brun-beige nyanser / 1001 Eggvit 
Rad 6 – Gulaktiga röda nyanser / 1453 Bomull 
Rad 7 – Gröna nyanser / 1624 Lätthet 
Rad 8 – Varma grå nyanser / 1624 Lätthet

Bilderna är fotograferade av Line Klein för Jotun / LADY.

Skriven av Malena Beijer

Silent Serenity - Norwegian Wood 10981
Silent Serenity - Norwegian Wood 10981
Lush Garden - Dark Teal 5454
Lush Garden - Dark Teal 5454
Färgkollektionen Rythm of Life
Färgkollektionen Rythm of Life

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.