Nyheter

Ny extrastark gipsskiva

Ultra Board 13
Ultra Board 13 är en extra stark gipsskiva från Norgips som tillsammans med stålreglar, skenor och spackel skapar en säker och robust väggkonstruktion med tekniskt godkända brand- och ljudkrav. Skivan består av en glasfiberarmerad gipskärna med hög densitet vilket gör den extra skruvfast.

Norgips Ultra Board är avsedd för att användas inomhus i väggkonstruktioner som ett mer skruvfast underlag till infästningar. Skivan kan användas som underlagsskiva bakom en annan gipsskiva från Norgips i en tvålagskonstruktion, eller som en stabil, säker och hållbar 1-lagskonstruktion. Med den nya Ultra Board 13® kan lag 2 (oavsett skivtyp) skruvas direkt i den underliggande Ultra Board 13® utan att man behöver fundera på var väggens regelstomme är. 

Man kan montera upp till 23 kg per skruv (5 mm träskruv) i ett lag och upp till 50 kg per skruv om du använder två lag Ultra Board 13®. Med en Ultra Board 13®-vägg kan du belasta en hylla med upp till 200 kg! Vid infästning av maximalbelastning bör avstånden mellan infästningspunkterna vara mer än 300 mm

Med Ultra Board 13® har man samma enkla ytbehandling som för vanliga gipsskivor. Det går att måla direkt på gipsskivan efter att enbart ha spacklat skarvarna. Ultra Board 13® är en ny generation gipsskivor som är betydligt starkare än en traditionell gipsskiva men precis lika enkel att använda. Skivan bearbetas lika enkelt som en vanlig gipsskiva, med enbart gipskniv, och kan monteras på både stål- och trästomme.

Skivan har goda brand- och ljudegenskaper. Brandteknisk klass är A2-s1, d0. Ultra Board 13® finns i bredderna 900 och 1200 mm. Längd 2500 mm. Tjocklek 12,5 mm. Vikt 11,9 kg/m2.

Skriven av Harald Holm

Försänkta kartongklädda kanter
Försänkta kartongklädda kanter
Skivan klarar en belastning på upp till 23 kg per skruv (5 mm träskruv)
Skivan klarar en belastning på upp till 23 kg per skruv (5 mm träskruv)

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.