Nyheter

Ny diamantklinga kapar tystare

Ny diamantklinga kapar tystare
Inom varumärket Norton lanserar Saint-Gobain Abrasives AB den nya diamantkapklingan Silencio som ger mycket låg ljudnivå.

    
 

Diamantkapklingan Silencio dämpar ljudnivån i frekvensomfånget 2-6 kiloherz med 15 decibel enligt tillverkaren.

 

Det höga och vinande ljudet som uppstår vid kapning med diamantklingor kan ofta uppfattas som mycket störande av omgivningen. Nortons nya diamantklingor, Silencio, har en helt ny konstruktion som dämpar ljudnivån i frekvensomfånget 2-6 kiloherz med 15 decibel enligt tillverkaren. Klingan är även försedd med patentsökta urtag mellan segmenten som har en speciell utformning vilket gör att inga luftströmmar bildas och därmed elimineras det höga och vinande ljudet vid kapning och sågning.

Förbättrar arbetsmiljön
Med den låga ljudnivån är den nya klingan lämpad för användning i ljud- och bullerkänsliga områden eller då man vill uppnå förbättrad arbetsmiljö på exempelvis byggarbetsplatser. Klingorna är avsedda för våt- eller torrkapning av betong, armerad betong och diverse byggnadsmaterial med handhållna bensinmaskiner, golv- och vägsågar samt bords- och blockstenssågar. Klingorna har 15 millimeter höga lasersvetsade segment vilket uppges ge stor livslängd på klingan. Segmenten är trapetsformade vilket ger mycket snabb kapning eller sågning och ger dessutom lägre vibrationsnivå vilket förbättrar arbetsmiljön för användaren.
Klingorna finns i diametrarna 300 och 350 millimeter.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.