• Nyheter
  • Ny designlösning för nedsänkta kontakter

Nyheter

Ny designlösning för nedsänkta kontakter

Ny designlösning för nedsänkta kontakter
Diskret design blir alltmer på modet. Dörr- och fönsterkarmar sticker inte ut längre, och armaturer skall smälta in i bakgrunden. Nu har tyska JUNG även lanserat ett system för att erbjuda nedsänkta kontakter och brytare. Det fungerar även för olika kontrollpaneler i det smarta hemmet.

LS Zero är framtagen ur den existerande serien LS 990, och har en design som gör att kontakten, brytaren eller KNX-enheten kan ligga i liv med väggen. Den finns i tre varianter, en för gipsvägg, en för tegel/betongvägg och en för möbler.

För alla olika väggar används standarddosor och ramar för grundarbetet, och sedan en LS Zero adapter för att hålla fast brytarna och kontakterna. Adaptern är anpassad för det ytskikt som väljs. När det gäller montering i exempelvis möbler, är det lätt att skapa en snygg och enkel design. På JUNGs webbplats kan man ladda ner en instruktion som på millimeternivå beskriver hur hål och genomföring skall vara anpassat för LS Zero.

Det finns även en variant som bygger 3 mm på höjden, som kan användas på exempelvis tapeter, där man behöver dölja kanten. Den överlappar 1,5 mm, och upplevs som väldigt diskret i förhållande till vanliga brytare.

LS-seriens brytare och kontakter finns i vit och svart plast, men även i flera olika metaller, som t ex mässing, stål och aluminium. Dessutom är JUNG certifierade att använda Les Couleurs® av Le Corbusier. Det ger dem rätten att använda de 63 färger som Le Corbusier har valt ut som en helhet, där alla färger matchar varandra. De är mycket noggrant kontrollerade och tillverkas alltid i exakta nyanser.

Skriven av Malena Beijer

Diskret kontakt
Diskret kontakt
LS Zero för murverksväggar
LS Zero för murverksväggar
LS Zero för möbler
LS Zero för möbler

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.