För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Ny cementbaserad träfiberskiva

Ny cementbaserad träfiberskiva
Fredricsons Trä lanserar skivan Viroc på den svenska marknaden. Viroc är en cementbaserad träfiberskiva som är infärgad i fem naturliga kulörer som passar väl in i den rådande trenden inom industriell design. Eftersom skivan är fuktresistent kan den, förutom till snickerier inomhus, även användas för exempelvis fasadkonstruktioner utomhus.

Viroc består av ett kompositmaterial med en blandning av torrt och pressat furuspån och cement. Den är helt giftfri och innehåller inga farliga tillsatsämnen. Materialet kombinerar flexibiliteten hos trä i kombination med cementets hållfasthetsegenskaper samt ger en god termisk isolering. 

Användningsområden kan vara fasader, innerväggar, tak, möbler, invändig design och andra snickerier både inom- och utomhus. Tack vare skivans goda hållfasthetsegenskaper, t ex hög böjhållfasthet, kan den användas i påfrestande konstruktioner såsom golv och tak. 

Skivan finns i fem kulörer och kan erhållas osandad eller sandad med synliga spån. Kulörer är svart, grå, vit, okra, gul och röd. 

Vanliga traditionella träverktyg kan användas för bearbetning och den är lätt att hantera och montera.

Materialet är motståndskraftigt mot fukt och påverkas inte av vatten vilket gör att den kan användas utomhus. Den påverkas inte heller av svamp, insekter eller liknande.

Skivan är brandtekniskt klassificerad i klass b-s1,d0 enligt EN13501-1. Beroende på tjocklek har den en ljudisolerande effekt på 31-37 dB.

Tillverkare av skivan är Investwood SA som även tillverkar Valchromat, en genomfärgad träfiberskiva för användning inomhus.

Mått
Tjocklek, osandad: 8, 10, 12, 16, 19, 22, 25, 28 och 32 mm.
Tjocklek, sandad: 8, 12, 15, 18, 21, 24 och 28 mm.
Mått: 2600×1250, 3000×1250 mm. Andra dimensioner på förfrågan.
Densitet: 1350 ±50 kg/m³.

Ytterligare information om produkten finns på Fredricsons webbplats samt på www.viroc.pt

Skriven av Anna Göth

Viroc på fasad och tak
Viroc på fasad och tak
Viroc inomhus
Viroc inomhus
Viroc svart, osandad resp sandad
Viroc svart, osandad resp sandad

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.