Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ny bok om material

Materials. Manual & New Possibilities
En ny bok om byggmaterial har kommit. Den heter Materials. Manual & New Possibilities och är skriven av Kottas Dimitris.

Arkitekter har mer och mer material till sitt förfogande när tekniken utvecklas och man finner nya användningsområden för gamla material. Denna bok visar vad som kan uppnås med denna rikedom av material. Valet av material kan ha omfattande effekt, göra projekt mer miljövänliga, billigare eller mer mångsidiga. Boken tar upp glas, metall, trä, plast och betong. Den är tydligt uppdelad i kategorier. Boken innehåller förklarande texter och uppgifter om egenskaper för materialen. Informationen ger arkitekter ett viktigt verktyg för att uppnå ett önskat resultat.

Materials. Manual & New Possibilities är på 251 sidor och är skriven på engelska. Den går nu att beställa genom Svensk Byggtjänsts bokhandel.

Skriven av Harald HolmNyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.