Nyheter

Ny betonglasyr med smutsskydd

Ny betonglasyr med smutsskydd
Nyta har lanserat faceal kulör, en multifunktionell pigmenterad lasyr för betongytor både utom- och inomhus. Lasyren ger ett skydd mot smuts och väta.

Faceal kulör bevarar den typiska looken och känslan hos betong. Det är en lasyr som används till färgsättning och för att skapa en beständig och skyddande yta på betong. Den påförs på vertikala ytor och kan kan läggas på med olika grader av täckning. Den är genomskinlig och den slutliga täckningsgraden beror på underlagets utseende, lasyren bevarar den typiska känslan och utseendet på betongen.

Faceal kulör bildar inte en film på ytan, vilket innebär att ytan fortsätter att vara genomsläpplig för luft och ånga, och får smutsavisande egenskaper. Skyddet mot föroreningar och fläckar av alla slag gäller alla porösa ytor som har blivit behandlade. 

Lasyren är en vattenbaserad akryl copolymerer med mineralpigment, helt fri från lösningsmedel och silikon. Faceal kulör håller nere graden av nya fläckar orsakade av luftföroreningar och hämmar uppkomsten av mossa och lav. Lasyren förhindrar även skador som är orsakade av frost, eftersom den är öppen för fuktvandring. Den är 90% nedbrytbar och UV resistent.

Faceal kulör finns i över 100 standardnyanser, och den är pigmenterad upp till 22%. Det går även att beställa inklusive pärlande metallic och guld. Den slutgiltiga nyansen beror på färgsättningen av underlaget. Lasyren kan användas för att designa betongfasader i olika kulörer och interiöra väggar. Utöver betongväggar kan den användas på andra stenunderlag såsom terrakotta och natursten.

Skriven av Malena Beijer

Lasyren finns även i metallic
Lasyren finns även i metallic
Faceal kulör fungerar även inomhus
Faceal kulör fungerar även inomhus
.
.

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.