• Nyheter
  • Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet

Nyheter

Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet

Hiarc reflect Ruukki
Hiarc reflect från Ruukki är en fasadbeläggning som reflekterar solens värmestrålning och håller väggpanelen svalare.

Behovet av inomhuskylning minskar och förbättrar byggnadens energieffektivitet. Den reflekterande beläggningen är ännu ett exempel på lösningar som Ruukki utvecklar för att förbättra byggnaders energieffektivitet.

Nya Hiarc reflect håller mörka fasader svalare och minskar distorsionen i stålet. Detta förbättrar i sin tur lufttätheten i sandwichpanelernas fogar. Den reflekterande ytan möjliggör också användning av längre spann med mörkfärgade element.

- Metallfasader är utsatta för värmeutvidgning. Mörkfärgade stålytor t.ex. kan komma upp i en temperatur på 80–90 °C i solen. Hiarc reflect-beläggningen kan minska temperaturen på väggytan med hela 20 °C och därigenom minska behovet av inomhuskylning, säger Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales på Ruukki Metals.

Hiarc reflect är en fasadbeläggning med god resistens mot UV-strålning och slitage, vilket gör att den bibehåller sin ursprungliga färg och glans utan att blekna och även håller sig ren. Hiarc reflect är lämplig som ytterbeläggning på sandwichpaneler och kan användas på profilplåt i oisolerade byggnader. Beläggningen finns i fasadfärgerna: klarvit, mörkgrå, metallic silver och metallic mörk silver.

Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet
Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.