• Nyheter
  • Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet

Nyheter

Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet

Hiarc reflect Ruukki
Hiarc reflect från Ruukki är en fasadbeläggning som reflekterar solens värmestrålning och håller väggpanelen svalare.

Behovet av inomhuskylning minskar och förbättrar byggnadens energieffektivitet. Den reflekterande beläggningen är ännu ett exempel på lösningar som Ruukki utvecklar för att förbättra byggnaders energieffektivitet.

Nya Hiarc reflect håller mörka fasader svalare och minskar distorsionen i stålet. Detta förbättrar i sin tur lufttätheten i sandwichpanelernas fogar. Den reflekterande ytan möjliggör också användning av längre spann med mörkfärgade element.

- Metallfasader är utsatta för värmeutvidgning. Mörkfärgade stålytor t.ex. kan komma upp i en temperatur på 80–90 °C i solen. Hiarc reflect-beläggningen kan minska temperaturen på väggytan med hela 20 °C och därigenom minska behovet av inomhuskylning, säger Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales på Ruukki Metals.

Hiarc reflect är en fasadbeläggning med god resistens mot UV-strålning och slitage, vilket gör att den bibehåller sin ursprungliga färg och glans utan att blekna och även håller sig ren. Hiarc reflect är lämplig som ytterbeläggning på sandwichpaneler och kan användas på profilplåt i oisolerade byggnader. Beläggningen finns i fasadfärgerna: klarvit, mörkgrå, metallic silver och metallic mörk silver.

Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet
Ny beläggning förbättrar byggnaders energieffektivitet

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.