Nyheter

Norgips släpper spackelserie

Norgips släpper spackelserie
Norgips lanserar nu för första gången ett egenutvecklat spackelprogram, för att på så sätt bli en komplett leverantör av väggkonstruktioner. Man har sedan 50 år varit leverantör av gipsskivor och väggsystem på den norska och svenska marknaden.

Lanseringen innehåller till en början tre spackelprodukter som säkerställer att Norgips erbjuder marknaden ett komplett koncept och som garanterar en god konstruktion och en perfekt yta. Spacklingen är en viktig del av konstruktionen och en förutsättning för väggens styrka och stabilitet, samt för att garantera rätt brand- och ljudegenskaper. Samtidigt lanserar Norgips även ett helt nytt, innovativt hörnskydd i metall på den svenska marknaden. Norgips Hook On är ett hörnskydd som monteras helt utan verktyg, lim eller vatten. Det är bara att kapa till och trycka fast. 

Norgips vill genom att addera fler produkter till det väggsystem man erbjuder marknaden, ta ett större helhetsansvar för den kompletta väggkonstruktionen.

Norgips Hand
Ett latexbaserat spackel som förenar limegenskaper och styrka för skarvspackling med liten krympning. God slipbarhet för slutfinish

Norgips Roll
Ett smidigt spackel med rollegenskaper som hos en färg. Ett spackel för spackling av större ytor.

Norgips Spray
Ett maskinspackel utformat för all professionell spackling. Passar för allt från läggning av pappersremsa till sprayspackling av stora ytor. 

Norgips Hook On
Ett snabbmonterat hörskydd. Innovativa hullingar fäster effektivt hörnskyddet mot gipsskivan. Det är bara att kapa till rätt längd och trycka fast.

Skriven av Malena Beijer

 Norgips Hand
Norgips Hand
Norgips Hook
Norgips Hook

Nyheter

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.