Nyheter

Norgips släpper spackelserie

Norgips släpper spackelserie
Norgips lanserar nu för första gången ett egenutvecklat spackelprogram, för att på så sätt bli en komplett leverantör av väggkonstruktioner. Man har sedan 50 år varit leverantör av gipsskivor och väggsystem på den norska och svenska marknaden.

Lanseringen innehåller till en början tre spackelprodukter som säkerställer att Norgips erbjuder marknaden ett komplett koncept och som garanterar en god konstruktion och en perfekt yta. Spacklingen är en viktig del av konstruktionen och en förutsättning för väggens styrka och stabilitet, samt för att garantera rätt brand- och ljudegenskaper. Samtidigt lanserar Norgips även ett helt nytt, innovativt hörnskydd i metall på den svenska marknaden. Norgips Hook On är ett hörnskydd som monteras helt utan verktyg, lim eller vatten. Det är bara att kapa till och trycka fast. 

Norgips vill genom att addera fler produkter till det väggsystem man erbjuder marknaden, ta ett större helhetsansvar för den kompletta väggkonstruktionen.

Norgips Hand
Ett latexbaserat spackel som förenar limegenskaper och styrka för skarvspackling med liten krympning. God slipbarhet för slutfinish

Norgips Roll
Ett smidigt spackel med rollegenskaper som hos en färg. Ett spackel för spackling av större ytor.

Norgips Spray
Ett maskinspackel utformat för all professionell spackling. Passar för allt från läggning av pappersremsa till sprayspackling av stora ytor. 

Norgips Hook On
Ett snabbmonterat hörskydd. Innovativa hullingar fäster effektivt hörnskyddet mot gipsskivan. Det är bara att kapa till rätt längd och trycka fast.

Skriven av Malena Beijer

 Norgips Hand
Norgips Hand
Norgips Hook
Norgips Hook

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.