Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Norge och Sverige tar täten i nordisk husbyggnadskonjunktur

Nyheter

Norge och Sverige tar täten i nordisk husbyggnadskonjunktur

Norge och Sverige tar täten i nordisk husbyggnadskonjunktur
I juni månad släppte Industrifakta sin andra konjunkturrapport för i år om de nordiska ländernas ekonomi och läge på byggmarknaden.

Under förra året var det Sverige och Finland som svarade för de kraftigaste tillväxtvolymerna inom husbyggnad, medan Danmark minskade svagt och Norge endast ökade marginellt. När nu resultatet för första kvartalets husbyggnadsinvesteringar har börjat sammanställas, framkommer det att det är Sverige och Norge som leder tillväxtligan i år. Magnus Klein, som är konjunkturansvarig på Industrifakta, säger att investeringarna så här långt indikerar en fortsatt bred uppgång i Sverige och en husbyggnadsmarknad i Norge som främst stimuleras av investeringar inom privata och offentliga lokaler.

Utvecklingen i Danmark och Finland går däremot i en annan riktning. Bostadsbyggandet i Danmark har hittills i år visat särskilt svaga siffror säger Magnus. Av erfarenhet är vi dock väldigt försiktiga med att tolka in för mycket av endast ett kvartals byggstatistik. Trots ett klent utfall hittills i år i tror vi ändå att Danmarks husbyggnadsmarknad som helhet kommer att utvecklas positivt 2017.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.