Nyheter

Nordbyggs guldmedalj 2015

Nordbyggs guldmedalj 2015
Snart är det dags att återigen dela ut Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste produktnyhet. Priset som instiftats av Nordbygg, Byggindustrin och Svensk Byggtjänst delades ut för första gången år 2010. Nu är det klart vilka tio kandidater som är nominerade till 2015 års upplaga av medaljen och röstningen är igång. Vinnaren koras på Nordbygg Ecoforum 2015, på Stockholmsmässan onsdagen den 22 april.

Förra året gick Nordbyggs guldmedalj till OrganoWood AB för sina träprodukter med modifierade biofibrer. Och nu ska det avgöras vilket företag som lanserat den mest innovativa produktnyheten under det senaste året, och som därmed ska få 2015 års medalj.

Så röstar du på din favorit
Reglerna är desamma som tidigare år. Bidragen är hämtade från Svensk Byggtjänsts Byggkatalogen och har löpande publicerats i tidningen Byggindustrin. Byggindustrins redaktion har sedan valt ut de tio nominerade.

Alla kan nu rösta på sina favoriter via www.byggindustrin.se/guldmedaljen2015

Röstningen pågår fram till och med onsdagen den 15 april klockan 18.00.

Skriven av Harald Holm

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.