Nyheter

Nola Street för elsparkcyklar

Nola Street för elsparkcyklar
Nola har uppdaterat sin produkt Street med parkering för elsparkcyklar i och med den nyinförda regeln från september 2022 om hantering av elsparkcyklar.

Från och med den 1 september infördes en ny regel gällande elsparkcyklar där det inte är tillåtet att parkera elsparkcykeln på gång- och cykelbanor eller att köra på gångbanor och trottoarer. De nya reglerna ska förbättra framkomligheten, trafiksäkerheten och skapa trygghet och högre trivsel för de som rör sig på stadens gångbanor.

Nolas parkeringsställ Street finns nu tillgängligt för elsparkcyklar, stället har en tydlig skyltning för just elsparkcyklar och parkeringen har en öppen hage för smidig placering av fordonen. Parkeringsstället har inget behov av anläggning tack vare ställets tyngd och kan därför placeras där behovet uppstår spontant. Vid mer temporär placering finns möjligheten att bulta stället i mark.

Street för elsparkcyklar är tillverkad av stål och kan pulverlackeras som ytbehandling. Street finns som enskild modul eller i kombination med Street cykelparkering. Street Stor, 6900 x 1900 mm, har plats för 10 elsparkcyklar och 5 cyklar. Street Liten, 2300 x 1900 mm har plats för 5 elsparkcyklar.

Nola Street för elsparkcyklar och cyklar
Nola Street för elsparkcyklar och cyklar
Nola Street för enbart elsparkcyklar
Nola Street för enbart elsparkcyklar

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.