Nyheter

Nödljusarmatur med självtest

Nödljusarmatur med självtest
Från Malux kommer en ny nödbelysning som med automatik självtestar sina funktioner varje vecka.

        
 Vistra Led AT är en ny enkelsidig nödbelysning med Led, självtest, inbyggt nödljusaggregat och batteridrift.
  

Den nya nöd- och hänvisningsbelysningen Vistra Led AT testar sig själv regelbundet. Varje vecka testas huvudfunktionerna och en gång per år testas även batteriernas kapacitet.

Nödljusaggregat är inbyggt

Det är en enkelsidig armatur som är avsedd för utanpåliggande montering på vägg eller i tak. Den är försedd med batteri och har inbyggt nödljusaggregat som kopplas in automatiskt vid nätavbrott. Armaturen är utrustad med High Power Led och har ett läsavstånd på 25 meter.

 

 

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.