• Nyheter
  • Nödbelysning utanför utrymningsvägen

Nyheter

Nödbelysning utanför utrymningsvägen

Nödbelysning utanför utrymningsvägen
Från Malux kommer en robust och vattensäker armatur för nödbelysning utomhus.

   
 

Outdoor Led är en nödbelysningsarmatur för tak- eller väggmontage. Den finns med självtest och centralmatning med individuell övervakning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdoor Led är en nödbelysningsarmatur för tak eller väggmontering. Armaturen är centralmatad och enligt leverantören är den lämplig att placera utanför utrymningsvägar.

Två driftalternativ
Armaturen finns i två utföranden. Med permanentdrift lyser den vid både normaldrift och strömavbrott. Med nöddrift lyser den enbart vid nätavbrott.

Gör automatiskt självtest
För att säkra armaturens funktion är den försedd med automatiskt självtest. Det innebär att armaturens funktioner testas varje vecka och batterikapaciteten en gång per år.

Låga driftkostnader
I standardutförande har nödbelysningen kapslingsklass IP65. Den är försedd med två 1,5 wattsdioder som har en angiven livslängd på 50 000 timmar. Något som ska ge låga driftkostnader och minskat underhåll.

 

 

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.