• Nyheter
  • Nödbelysning utanför utrymningsvägen

Nyheter

Nödbelysning utanför utrymningsvägen

Nödbelysning utanför utrymningsvägen
Från Malux kommer en robust och vattensäker armatur för nödbelysning utomhus.

   
 

Outdoor Led är en nödbelysningsarmatur för tak- eller väggmontage. Den finns med självtest och centralmatning med individuell övervakning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdoor Led är en nödbelysningsarmatur för tak eller väggmontering. Armaturen är centralmatad och enligt leverantören är den lämplig att placera utanför utrymningsvägar.

Två driftalternativ
Armaturen finns i två utföranden. Med permanentdrift lyser den vid både normaldrift och strömavbrott. Med nöddrift lyser den enbart vid nätavbrott.

Gör automatiskt självtest
För att säkra armaturens funktion är den försedd med automatiskt självtest. Det innebär att armaturens funktioner testas varje vecka och batterikapaciteten en gång per år.

Låga driftkostnader
I standardutförande har nödbelysningen kapslingsklass IP65. Den är försedd med två 1,5 wattsdioder som har en angiven livslängd på 50 000 timmar. Något som ska ge låga driftkostnader och minskat underhåll.

 

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.