Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Nedgång i arbetsvolym i Industrifaktas konsultpanel

Nyheter

Nedgång i arbetsvolym i Industrifaktas konsultpanel

INGEN BILD
Arbetsvolymen har sjunkit med cirka 5 procent under de senaste tolv månaderna, visar Industrifaktas mätningar.

Industrifakta mäter två gånger per år arbetsvolymen hos 50 arkitekter och konsultföretag. Den senaste mätningen i januari visar ett kraftigt fall i arbetsvolym hos de intervjuade företagen. Arbetsvolymen uppges ha sjunkit med 3 procent sedan förra mätningen i augusti. På ett års sikt har arbetsvolymen nu sjunkit med cirka 5 procent.

Arkitekter mest drabbade
Störst är fallet hos konsulter i storstäder och värst har branschen arkitekter drabbats. Eftersom arkitekterna kommer tidigt in i ett byggprojekt, märker denna grupp förändringar på byggmarknaden tidigast bland de intervjuade företagen. Arkitekterna väntar sig ett fortsatt fall i arbetsvolym och pekar på att orderstocken för det närmaste halvåret har sjunkit med omkring 7 procent.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_b.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.