Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Närvarostyrd belysning för arbetsplatsen

Nyheter

Närvarostyrd belysning för arbetsplatsen

Närvarostyrd belysning för arbetsplatsen
Företaget Cellite lanserar en närvarostyrd arbetsplatsbelysning för byggen. När ingen är i närheten går lampan ner i energisparläge.

      
 

Arbetsplatsbelysningen Cellite Energysaver ska spara energi genom en rörelsesensor som automatiskt släcker lampan när ingen är i närheten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stora delar av den arbetsplatsbelysning som finns på byggen och andra tillfälliga arbetsplatser används i onödan. Även när ingen är där står belysningen på för fullt. Men med armaturen Cellite Energysaver ska det fungera bättre. Lampan är närvarostyrd och går automatiskt till energisparläge när ingen är i närheten.

Automatiskt energisparläge
Det innebär att om ingen person finns i lampans närhet på 5 minuter så justeras belysningen automatiskt ned i energisparläge till 10 procents ljuseffekt. Därmed ska energibesparingen bli 90 procent.

Efter ytterligare 10 minuter släcks lampan helt och går ned på standby. När någon sedan rör sig inom detektorns räckvidd aktiveras lampan igen med 100 procent ljusstyrka.

Två lågenergilampor
Armaturens hölje och skyddsglas är av slagtåligt polykarbonat. Den är försedd med två 36 watt lågenergilampor och ansluts med kabel till 230 volt. Ljusstyrkan är 7 500 lumen. Armaturen väger 3,4 kilo och den har kapslingsklass IP54.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.